MENÜ

Aslan emin adımlarla

Abone Ol Google News

Aslan emin adımlarla Haftanın maçında Galatasaray, Başakşehir’e konuk oldu. Son iki resmi maçından da galibiyetle ayrılan Galatasaray, sahaya beklenen kadro ile çıktı. Ligdeki ilk maçını kaybeden Başakşehir ise kadrosunda tek değişikliğe gitti. Okan Buruk, Crivelli yerine Berkay’a forma verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray üstündü

Sarı-Kırmızılılar maçın başında oyuna ağırlığını koydu. Özellikle orta alanı iyi kontrol eden Galatasaray, kanat akınları ile rakibinin üzerine gitti. Başakşehir ise hücuma çıkma konusunda ciddi sorunlar yaşadı. 14. dakikada Demba Ba ceza sahasında topa elle dokununca, hakem ‘VAR’ sonrası penaltı noktasını gösterdi. Topun arkasına geçen Falcao takımını öne geçirdi: 0-1. Fatih Terim’in takımı golden sonra da oyuna yön veren, golü arayan ve istediklerini sahaya yansıtan taraftı. Başakşehir ise her bölgede önemli hatalar yaptı. Galatasaray baştan sona üstün oynadığı ilk 45 dakikayı 1-0 önde kapattı.

Başakşehir toparlandı ama...

Başakşehir ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Okan Buruk, Hasan Ali’nin yerine Mbombo’yu, Berkay’ın yerine de Crivelli’yi oyuna soktu. Ev sahibi takım bu yarıya ilk devreden çok daha farklı bir görüntüde başladı. Daha fazla hücumu düşünen Başakşehir, Galatasaray savunmasını zorlamaya başladı. 72’de Fatih Terim üç oyuncu değişikliğine gitti. Bu hamle ile Galatasaray tekrar maçta dengeyi kurdu. 76’da Diagne ve Babel’in hazırlandığı pozisyonu Belhanda tamamladı ve skor 2-0’a geldi. Karşılaşmanın büyük bölümünde rakibine oyun olarak da üstünlük kuran Galatasaray, deplasmanda 2-0 kazanarak çok önemli bir galibiyet aldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ