MENÜ

Aslan defteri kapattı

Abone Ol Google News

İstanbul’da Benfica’ya 2-1 yenilen Galatasaray, deplasmanda rakibine konuk oldu. Sarı- Kırmızılılar’da, Fatih Terim cezalı Fernando’nun yerine Donk tercihi ile sahaya çıktı. Maçın ilk bölümünde topa hakim olan Benfica hızlı ataklarla kalemize geldi. Biz ise organize olmakta zorlandık ve duran toplarla gol aradık. Diagne’nin sahada olmasına karşın oyunda dahil olamaması Galatasaray’ı adeta on kişi oynattı. Portekiz temsilcisi ilk maçta olduğu gibi alan bırakmayınca gol şansı bulamadık. 43. dakikada Pizzi’nin vuruşunda Muslera gole engel oldu.

Haberin Devamı

Mücadele anlamında Terim’in takımı iyi sinyaller verse de bunun ötesine gidemedi. Tur için en az iki gol bulması gereken Galatasaray tek bir ciddi atak yakalayamadı. Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0’lık eşitlikle sonuçlandı.

Değişiklikler gecikti

İkinci yarıda Benfica daha tempoyu düşürdü ve hızlı ataklar yerine topu atağında tutmayı tercih etti. Galatasaray’da ise orta alanda düşüş yaşandı. Donk ve Ndiaye gerekli katkıyı yapamayınca Feghouli geriye gelmek zorunda kaldı. Diagne yine sahada gezinmeyi tercih edince hücumsal bir fayda sağlayamadı. Onyekuru da yetersiz kalınca oyun orta alanda geçti. Maç boyunca Diagne ve Onyekuru hiçbir varlık gösterememesine rağmen son bölüme kadar oyunda kalması sonucun değişmemesine etki etti. İlk maçta rakibine 2-1 yenilen temsilcimiz bu maçta da 0-0 berabere kalınca Avrupa Ligi’ne veda etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ