MENÜ

Aslan ayakta kalmalı

Abone Ol Google News

Son lig maçında Denizlispor’u 2-1, ardından kupa mücadelesinde Çaykur Rizespor’u yine aynı skorla mağlup eden Galatasaray, Konyaspor’a konuk olacak.

Haberin Devamı

Son iki karşılaşmasında hücumsal anlamda daha başarılı olan Sarı-Kırmızılılar’ın bu deplasmanda özellikle rakip yarı alanda etkisini daha da arttırması gerekecek. Konyaspor’un tempoyu düşük tutmak isteyeceğinin ve savunma güvenliğini ön plana çıkaracağını öngörürsek Galatasaray’ın yaratıcı özellikleri fazla olan oyuncularının iyi performansına her zamankinden fazla ihtiyacı olacak.

Diğer yandan Fatih Terim’in takımına bu karşılaşmada 65-70 dakikalık bir mücadele yetmeyecektir. Galatasaray’ın mutlaka 90 dakika boyunca yüksek bir fizik gücü ile ayakta kalması gerekecek.

Ön plana kim çıkar?

Son haftalardaki performansı ile dikkatleri üzerine çeken Lemina’ya bu maçta da büyük iş düşecek. Yıldız oyuncu hem savunmada hem de hücumda takımına büyük katkı verecektir.

KISA MESAJ

Son maçlarda hücumsal anlamda daha iyi işlere imza atan Galatasaray’ın bu deplasmanda temposunu iyice arttırması gerekiyor. Öte yandan Emre Akbaba, Feghouli ve Falcao gibi yetenekli oyuncuların bireysel performansları da büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ