MENÜ

Altay ateşe düştü

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz hafta ligden düşmesi kesinleşen Yeni Malatyaspor’u konuk eden Galatasaray, Altay’a ile deplasmanda karşılaştı. Ligde kalmak için son kozlarını oynayan İzmir temsilcisi karşısına ideal kadrosu ile çıkan Sarı-Kırmızılılar, maça iyi başladı.

Haberin Devamı

Pulgar etkiliydi

Galatasaray 8. dakikada Kerem’in ceza sahası içerisinde sert vuruşu sonrası öne geçti: 1-0. Bu dakikadan sonra Gomis ile net bir pozisyondan yararlanamayan Galatasaray, son derece rahat bir ilk 45 dakika geçirdi. Altay ise beklenenin aksine, durumu kabul etmiş oyunu ile oyuna ortak olmaktan çok uzaktaydı. 37’de Gomis bir kez daha gole yaklaştı ama sonuca ulaşamadı. Galatasaray orta alandaki başarılı organizasyonu ile rakibini kendi yarı alanında tutarak, soyunma odasına 1-0 önde gitmeyi başardı.

Altay’ın çabası yetmedi

İkinci yarıya etkili başlayan Altay’dı... İlk 45 dakikadaki durağan görüntüsünden kurtulan İzmir ekibi, rakibini kendi yarı alanına hapsetti. Galatasaray ise yediği baskıya karşılık vermekte zorlandı. Ev sahibi ekip Poko ve Rodriguez ile etkili olmayı başardı. Kurduğu baskı ile rakibinin hatasını kollayan Altay, zaman zaman savunma güvenliğini ikinci plana attı. Galatasaray oyunun son bölümünde temponun artmasına izin vermedi. Bu anlarda tecrübeli oyuncularını oyuna sokan Torrent, skoru korumak istedi. Galatasaray ikinci yarıdaki vasat futboluna rağmen sahadan 1-0 galibiyetle ayrılmayı başardı. Altay ise bu yenilgi ile ligde kalma umutlarını mucizelere bıraktı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ