MENÜ

Almanya'da gol düellosu

Abone Ol Google News

Avrupa Uluslar Ligi’ne istediği başlangıcı yapamayan Milli Takımımız Almanya ile özel maça çıktı. Köln’de oynanan karşılaşmaya iki takım da genç kadroları ile çıktı. Mücadele tempolu başlasa da iki takım da ceza sahasına girmekte zorlandı. Millilerimiz orta alanda topa hakim olsa da ileri uçta etkili olamadı. 6. dakikada Draxler topu ağlara gönderse de hakemin ofsayt bayrağı havadaydı. 13’te Yusuf ceza sahası içerisinde boş pozisyonda topu üstten auta gönderdi. 27’de ise Brandt vurdu Mert sağ alt köşeden çıkarttı. Almanlar Draxler ile hücum organizasyonlarına yön verse de hem savunmamız hem de Mert bu anlarda başarılıydı. Almanya da ise savunma zaman zaman bireysel hatalar yaptı fakat bu bölümlerde de Enis gereken baskıyı kuramadı. İlk yarının uzatma anlarında savunmada basit bir hata yaptık. Havertz defansımızın arasına derin oynadı, Draxler düzgün vurdu ve Almanlar öne geçti. 1-0. Almanya soyunma odasına önde gitti.

Haberin Devamı

Harika tempo

Şenol Güneş ikinci yarıya iki değişiklikle başladı. Karşılaşma ilk devreye oranla daha tempolu başladı. 50. dakikada Ozan, Alman savunmasını ekarte etti ve harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 1-1. 53’te Cengiz rakip defansa rağmen vuruşunu yaptı kaleci son anda golü oynadı. Bu dakikadan sonra Ev sahibi takım baskıyı arttırdı. Löw’ün takım önde baskı ile defansımızı geriye yasladı. 57’de Almanya çok orginize geldi. İlk golde asisti yapan Havertz bu kez Neuhaus’a gol pasını verdi. Neuhaus iyi bir vuruşla takımını öne geçirdi. 2-1. 62. dakikada Brandt vurdu Mert gole izin vermedi.

Haberin Devamı

Kenan etkisi

67. dakikada Efecan, Neuhaus’tan topu kaptı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Başarılı oyuncumuz düzgün vurdu ve maça bir kez daha denge geldi. 81’de ise savunmamız yine basit bir hata yaptı. Ozan’ın kafayla uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Waldschmidt sert vurdu ve Almanlar bir kez daha öne geçti. 3-2. 87’de Kenan’ın şutu üst direkten döndü. Oyuna sonradan giren Kenan uzatma anlarında bu kez affetmedi. Genç oyuncu rakip savunmanın hatasını affetmedi ve bir kez daha skora eşitlik geldi: 3-3. Özellikle ikinci yarısı son derece kaliteli ve tempolu geçen mücadelede 3-3’lük beraberlikle sonuçlandı.

YORUM YAZ