MENÜ

Adil sonuç

Abone Ol Google News

Haftanın maçında Galatasaray, Trabzonspor’a konuk oldu. Zorlu mücadelede Fatih Terim, sakatlıkları bulunan Boey yerine Yedlin’e, Feghouli’nin yerine ise Emre’ye forma verdi. Halil de karşılaşmaya ilk on bir de başladı.

Haberin Devamı

Maç iki takımın da yüksek temposu ile başladı. Hem Trabzonspor hem de Galatasaray oyunu ileride oynayabilmek içim hızlı ataklar geliştirdi. İlk on dakikalık bölümde iki ekibin orta alanı çabuk geçilirken, savunmalarına çok iş düştü. Galatasaray beklenenin aksine rakibine ön bölgede takım halinde basarak, Bordo-Mavililer’i kedi yarı alanında tutmak isterken, topun kontrolünü de rakibine vermedi. 20. dakikada Edgar’ın Uğurcan’a göndermek istediği topta Emre araya girdi ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Emre düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi: 0- 1. 30’da Morutan vurdu, Uğurcan gole izin vermedi. 33. dakikada Muslera’nın uzun pası ile başlayan atağında Kerem, Halil’i gördü. Halil bekletmeden içeri çıkarttı ve Emre farkı ikiye çıkarttı: 0-2. 41’de ise Cornelius savunmanın hatasını iyi değerlendirdi ve farkı bire indirdi: 1-2. Bu gol ilk yarının da skoru oldu.

Haberin Devamı

Trabzon kontrolü aldı

Galatasaray ikinci yarıya iki değişiklik ile başladı. Sakatlanan Emre’nin yerine Aytaç, Morutan’ın yerine ise Babel oyuna dahil oldu. İkinci yarı tempo düşse de Trabzonspor bu devrede oyuna hakim olan taraftı. Abdullah Avcı’nın takımı topa hakim olarak rakibinin üzerinde baskısını kurdu. 62. dakikada Hamsik’in hazırladığı pozisyonu, Nwakeme tamamladı ve skora denge geldi: 2-2. 75’te ise Galatasaray gole çok yaklaştı ama Yusuf topu çizgiden çıkarttı. Mücadele boyunca her iki takımın da galibiyete yaklaştığı 90 dakika 2-2’lik beraberlikle sonuçlandı.

YORUM YAZ