MENÜ

Acı veren gece

Abone Ol Google News

Cebelitarık galibiyeti ile Dünya Kupası elemelerinde liderliğini sürdüren ve moral bulan Ay-Yıldızlılar, Hollanda’ya konuk oldu. Kâbusgibiilkyarı Zorlu karşılaşmaya Hollanda çok hızlı başladı. 54. saniyede ev sahibi takımçok organize geldi ve Klaassen’le öne geçti: 1-0. Hollanda erken bulduğu bu golle çok daha rahat oynamaya başladı. Millilerimiz ise sahanın hiçbir alanında yoktu. Özellikle orta alanda rakibe hiçbir zorluk çıkartmadık.

Haberin Devamı

Orkun ve Okay’ın bu bölgede direnç gösterememesi işimizi çok daha zorlaştırdı. Dk.16’da Hollanda yine takımhücumunu kusursuz yaptı. İlk golü atan Klaassen bu kez asisti yaptı ve Depay farkı ikiye çıkarttı: 2-0. Van Gaal’ın takımı antrenman maçına dönen karşılaşmada 38’de Klaassen, Çağlar’ın müdahalesi sonrası ceza sahasında yerde kaldı ve hakempenaltı noktasını gösterdi.

Topun arkasına geçen Depay golü yaptı ve skor 3-0’a geldi. Çağlar’ın da atılmasıyla, acı çekerek izlediğimiz ilk yarı bu skorla sona erdi.3-0’ıkoruyamadık!

Şenol Güneş ikinci yarıya iki değişiklikle başlasa da değişen bir şey yoktu. Hollanda yine oyunun tek hakimi olan taraftı. 54. dakikada Depay kendisinin 3., takımının dördüncü golünü kafa ile attı: 4-0. 80’de ise bu kez Til sahneye çıktı ve skoru 5-0’a getirdi. Malen 90’da Hollanda’nın 6. golünü attı: 6-0. 90+2’de ise tek golümüz Cengiz’in ayağından geldi: 6-1.

Haberin Devamı

Ne savunmada ne de hücumda hiçbir şeyi doğru yapamadığımız maçta kalan dakikalarda sadece kalemizi daha fazla gole kapatmak için mücadele ettik. Milli Takım tarihimizin en etkili jenerasyonlarından birini yakaladığımız dönemde, bu görüntünü birçok sebebi olduğu kesin. Ama en büyük sorumluluğun Şenol Güneş ve ekibinde olduğu kesin. Ay-Yıldızlılar acı veren bir gecenin ardından Hollanda’ya 6-1 mağlup olarak grupta üçüncülüğe geriledi.

YORUM YAZ