MENÜ

Farklı bir Fenerbahçe

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Fenerbahçe-Beşiktaş maçını televizyondan izlemek zorunda kaldım. Bir maçı televizyondan seyretmek elbette insana oynanan futbolun durumu hakkında kesin bir bilgi vermiyor. Öte yandan Fox televizyonunun, naklen yayın sırasında ekranı reklamlar ile kaplayıp, maçı izlenemez hale getirdiği sürelerin çokluğunu da bir not olarak belirtmem gerek.
Fenerbahçe, geçen sezonki isteksizliğini üzerinden atmış gibi görünüyor. Oyuna katılmak ve sorumluluk almak isteyen oyuncuların çokluğu, sezon başı olmasına rağmen rakibe göre daha üstün bir fizik güce ulaşmış olmaları, bu sezon Fenerbahçeli taraftarlar için umut verici olmalı.
Öyle görünüyor ki, lig ilerledikçe Fenerbahçe taraftarları izledikleri maçlardan daha çok zevk alacaklar. Bu oyun tarzının, orta sahada basan rakipler karşısında sıkıntı yaratacağını söylemek mümkün. Ancak oyunu dikine oynamak isteyen oyuncuların çokluğu ve stoperlerin topu oyuna sokarken çok pas alternatifine sahip olmalarını sağlayan diziliş, Fenerbahçe’nin bu sıkıntıyı yenebilmesi için bir avantaj olarak görülmeli.
Dikkat çekici olan ise Luciano’dan beri ilk kez Fenerbahçe stoperleri oyuna ofansif açıdan da katkı sağlıyorlar. Bilica’nın ve Önder’in orta saha çizgisini defalarca geçmeleri ve rakip yarı alandaki pas alış verişine katılmaları değişik bir Fenerbahçe izleyeceğimizin göstergesi.
Bu oyun tarzıyla Fenerbahçe’nin ilk golü attığı her maçı rahatlıkla tamamlayabileceğini söyleyebiliriz.
Fenerbahçe’nin üzerine gelecek rakiplerin ise hiç hata yapmamaları gerekiyor ki bu da Türkiye Süper Ligi’nin genel düzeyi düşünülürse o kadar da mümkün değil. Bu oyun tarzıyla Fenerbahçe’nin yediğinden daha fazlasını atabilecek güçte olduğunu söyleyebiliriz. Ancak güven verici bir yedek kalecinin eksikliğinin altını çizmeliyim. Sanıyorum kulübeyi güçlendirecek bir dördüncü stoper de gerekli olacak.

YORUM YAZ