MENÜ

Edu-Lugano gerek!

Abone Ol Google News

Usta kalem Mehmet Y.Yılmaz, 4 soru 4 cevapta yeni Fenerbahçe’yi değerlendirdi:

Haberin Devamı

1- Cristian, geçen sezon eksikliği hissedilen Aurelio’nun yerini doldurabilir mi?

“Bu soruya yanıt vermek için çok erken. Çok zayıf bir rakibe karşı ortaya koyduğu performansla değerlendirmek doğru olmaz. Topu iyi kullanması, istekli görüntüsü gelecek için umut veriyor. Ancak Aurelio’nun Daum’un eski dönemlerindeki rolünü yerine getirebilmesi için sanki biraz daha fizik gücüne sahip olması gerekir gibi geliyor bana. Ancak edindiğim ilk izlenim, bu iki futbolcunun birbirlerinin alternatifi olamayacağı yönünde. Cristian’ın Aurelio’ya göre artısı, topu daha iyi kullanabilmesi ve Alex ile Emre’nin verimlerinin daha çok olmasını sağlayacak gibi görünmesi.”

2 - Galatasaray Elano ve Keita, Beşiktaş Nihat ile Ferrari gibi transferler yaptı. Fenerbahçe’nin bu kadrosu şampiyonluğa yeter mi?

“Bu kadronun şampiyonluğa yetmesi için Fenerbahçe’nin defans düzeninin oturması gerekiyor. Hazırlık maçlarında ve Honved sınavında gördük ki, bu defans açık alanda yakalandığı zaman yeterli hıza ve çabukluğa sahip değil. Bu eksikliği gidermenin yolu, orta saha oyuncularının Emre ve Cristian gibi topa daha önde basmalarıdır. Ancak Fenerbahçe’de Güiza bir kenara bırakılırsa, Emre’ye kadar olan oyuncuların hiçbiri, rakibe savunma presi yapmıyor. Bu da birbirine alışma dönemindeki iki stoperin zorlanmasına yol açıyor. Bilica’nın topu kullanışı geçen seneye göre olumlu bir gelişme sağlasa da, Lugano’nun yırtıcılığı ve Edu’nun sükünetine ihtiyaç var gibi görünüyor. Bu sorunu çözerse, Fenerbahçe şampiyonluğun önemli bir adayı olur. Elano çok önemli bir transfer. Eğer alışma sürecini çabuk atlatabilirse, Galatasaray da Fenerbahçe gibi şampiyonluk yarışının içinde olur. Beşiktaş için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Yeni transferleri de, eski kadro yapısı da Beşiktaş’ın bu sene çok zorlanacağını gösteriyor. Beşiktaş bu sene şampiyon olursa, tıpkı geçen seneki gibi Galatasaray’ın, Fenerbahçe’nin yarıştan erken kopmalarıyla olabilir. Bu da zor görünüyor.”

Haberin Devamı

3 - Honved maçı, zorlu maraton öncesi Fenerbahçe için bir ölçü olabilir mi?

“Elbette bir ölçü sayılmaz. Honved takımı Türkiye Süper Ligi’nde oynuyor olsa büyük olasılıkla kümede zor kalırdı. Ama unutmamak gerekir ki, rakip ne kadar zayıf olursa olsun her resmi maçı kazanabilmek önemli birşeydir.”

4 - Yine, yeni, yeniden Daum. Hep ileri yol alan Aziz Yıldırım, teknik adam konusunda geri döndü. Doğru mu?

“Daum’un geleceğini duyduğumda bunun eski suda yıkanmaktan farklı olmayacağını düşünmüştüm. Ancak 3 yıllık ayrılık, Alman hocanın da kendisini yenilemesine ve değiştirmesine neden olmuş. Bu açıdan şu anda teknik direktör seçimi, doğru gibi görünüyor.”

YORUM YAZ