MENÜ

Fenerbahçe'de guardlar rahatlayınca sayılar leblebi gibi geldi

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko'nun bu sezon EuroLeague'de kabus gibi geçen sezonunda Olympiakos deplasmanından galibiyetle dönmek bir hayli önemliydi. Obradovic'in öğrencileri 96 sayı atarak deplasmanda önemli ve kritik bir galibiyete imza attılar.

Haberin Devamı

Bu maçı diğerlerinden ayıran etken nelerdi?

Fenerbahçe'de Thomas'ın oyun planına kısa sürede özellikle savunma kısmında alışması en önemli artı olarak gösterilebilir. Böyle olunca savunmada bir hayli yıpranan guard rotasyonu bu kez işini daha düzenli ve dengeli yapabildi.

Thomas'ın bir de hücumda yaptığı katkıya bakarsak, pick'leri doğru zamanda getirince ve birbirlerine alışmış, birbirlerini anlayan guardlarla oynarsan, sayı ve boş adamı bulmak her zaman daha da kolaylaşıyor. Bu kez pick and roll'ler tam olması gibi çalıştı. Bir de De Colo gibi şutör bir adamınız varsa zaten o hücumu sonlandırmamak imkansız bir hal alır. Ayrıca hücumda o kadar enerjik bir görüntü sergiledi ki Fenerbahçe hücum ribaundlarında hep guardların içeriye akın etmesi işi avantaja çeviren en önemli etkenlerdendi.

Haberin Devamı

Khimki'den dolayı EuroLeague'e alışkın olan tecrübeli pivot, oyun akışında daha aktif rol aldıkça oyun şemasını daha çok Obra'ya göre ayarlayacak. Şu için gösterdikleri de umut vaadeden tarzda. Umarız bizi yanıltmaz ve Williams ile de uyumu her geçen gün arttıkça yeni bir Ekpe-Vesely ikilisi olabilirler.

Özellikle kendini heba etmeyen ve nefesini düzgün kontrol edebilen bir Sloukas her zaman Fenerbahçe'nin ihtiyacıdır. Olympiakos maçında da kendi vatanında bunu en güzel şekilde gösterdi.

Westermann'a ayrı bir parentez açmak gerekir. Herkesin ben de dahil olmak üzere sezon başından itibaren eleştirdiği isimlerin başında geliyor. Özellikle Zalgiris performansı hep bir ümitle bakmamızı sağlayan yanıydı. Kötü Fenerbahçe onun da eleştiriler anlamında ön planda olmasını sağladı. Olympiakos maçında ise sistem doğru bir şekilde işleyince nasıl yararlı bir oyuncu olabileceğini gösterdi. Savaşan ve kendine güvenen bir Westermann her zaman yan roller içerisinde verilebilecek en büyük katkıdır.

Bir maçla her şey düzeldi mi? Tabii ki hayır! Olympiakos maçının 3. ve 4. çeyrekleri yine taraftarlar adına nispeten hayal kırıklığı yarattı. Bunun da en büyük nedeni uzun rotasyonunun istenildiği gibi olmaması. Jan Vesely belirsiz bir sakatlık yaşıyor. Joffrey bir türlü uyum sağlayamadı. Ahmet de ilk 2 sezonunun çok gerisinde kalınca, elde kalan Derrick Williams ve yeni transfer Thomas oluyor. Obra'nın yine radikal kararlar alması gerekir. Ancak bu şekilde ileriye umutla bakmak daha doğru bir yaklaşım olur.

Fenerbahçe yeni yıla iyi başladı, dileğimiz her iki temsilcimizin de olduğu Final Four coşkusunu yeniden yaşamak. Anadolu Efes zaten bu hedefe en yakın olan takımlardan biri. Fenerbahçe'nin de bu potansiyeli var. Engellere takılmazsa umarız yeniden o heyecanı yaşarız.

YORUM YAZ