MENÜ

Obradovic sonrası çok zor olacak

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko'da dün itibari ile bir devir sona erdi. Zeljko Obradovic her ayrılık sürecinde yaptığı gibi bir yıl takım çalıştırmama kararı aldı ve 7 yıllık maceraya son verdiğini açıkladı. Duygusal veda sözleri sarı lacivertli ekip tarafından paylaşılırken, o 7 yıl boyunca neler yaptığı gözümden akıp gitti.

Haberin Devamı

Avrupa basketbolunun veteran ve tartışmasız en başarılı koçu olan Obra, Fenerbahçe'deki serüveninde 11 kupa da sıkıştırdı. Ancak Sırp koç sadece kupa kazandığı için gönüllere taht kurmadı.

Bir basın mensubu tarafından imza töreninde "Basketbolun Mourinho'su olarak görülüyorsunuz. Bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?" sorusuna Obradovic'in yanıtı kısa ve net olmuştu. Sırp koç, "My name ise Zeljko Obradovic" demişti. Bu açıklama bile ne denli büyük bir otoritenin Türk basketboluna geldiğinin belli etmişti.

Maç esnasında mola alıp, Kostas Sloukas'a "Sadece maçta değil, hayatınız boyunca ne yapacağınızı bana soracaksınız" sözü de uzun süre akıllardan çıkmayacak.

Başarıdan daha çok Fenerbahçe ve Türk basketboluna aşıladığı kültür her zaman özlenecek. Elbet güzel günlerin bir sonu olacaktı. Belki de aniden hiç beklenmedik şekilde olması şok etkisi yarattı ama Ülker Arena her zaman onun yuvası olacağı kesin. Yolların yeniden kesişmesi zor gibi.

Haberin Devamı

Hangi takımda geri döneceği bilinmez ama Obradovic, Fenerbahçe için büyük bir kayıp. Unutulmamalı ki Türkiye'de geçirdiği süre de büyük bir kazançtı aslında. Başarı odaklı bir spor branşından yeniden canlanmayı yaratan bu dehaya şapka çıkartmak herkesin görevi.

Bu ayrılık ile ilgili çok söz söylenir ama Obra'ya ayrı bir kitap yazmak gerekir. Her satırında farklı bir noktada kendimizi buluruz. Farklı takımları tutan isimler de olsa her basketbolseverin bu ayrılık sonrası moralinin bozulduğunu görmek mümkün. Bunu da başarabilecek sayılı insanlardan olması Obra'yı özel kılıyor.

Zor seçim, zor günler

Obradovic artık resmi olarak gittiğine göre Fenerbahçe'yi zor günler bekliyor. Her kim gelirse gelsin, isterse Popovich gelsin takımın başına her zaman o gölgede çalışmak zorunda kalacak. Gündeme gelen isimlere baktığımızda da Fenerbahçe'nin işi çok zor olacak.

Taraftarların bir numarası Sarunas Jasikevicius, EuroLeague tecrübesi de olmasına rağmen, Obra ile hep yarış içinde gündeme gelecek. Taraftarlar kötü gidişatta bu kez inanmak yerine tepki göstermeye başlayacaklar. Obra'nın yıllardır yardımcılığını yapan ve yaz aylarında NBA takımlarında deneyim kazanan Erdem Can ise denklemdeki sürpriz diyebiliriz. Başarılı olmak onun kariyeri açısından bambaşka bir seviye olabilir ama şu an Fenerbahçe camiası kırılgan. Herhangi olumsuz durumu kaldırmak hiç kolay olmayacaktır.

Ertuğrul Erdoğan ismi ise Galatasaray apoleti nedeniyle hep kafalarda soru işareti bırakacaktır. Göreve gelmesi durumunda EuroLeague ayağı için de yetersiz bir seçim olması salonun boş kalmasına neden olabilir. Son olarak da Ufuk Sarıca ismi gündemde. A Milli Takım koçluğunu da yapan Sarıca ismi her ne kadar sempatik gelse de taraftarların gönlünü fethetmesi için çok fazla mesai harcaması lazım. Obra'nın gölgesi onu her zaman kovalayacak. Bunu unutmaması gerekirken, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan finaller akla gelecektir. Obradovic'in oyun okumasının bir üstte olduğu Ufuk hocayı o seride alt etmişti.

Haberin Devamı

Sözün kısası, her kim gelirse gelsin Obra ve gölgesi onu Fenerbahçe camiasında yakasını hiç bırakmayacak.

Bu şartlar altında başarılı olabiliyorsa, büyük saygı duymamız gerektiğini de unutmamak lazım.

YORUM YAZ