MENÜ

Fenerbahçe Beko rezalet ve daha fazlası!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe Beko'nun EuroLeague sezonu kabus olmaktan daha öte bir hal almaya başladı. Sezon başında birisine bu tabloyu söylesek çok ağır bir küfürle sizi oradan hemen uzaklaştırıp bir akıl hastanesine yatırırlar.

Haberin Devamı

Önceden de dediğim gibi takım oyunlarında yenmek, yenilmek, gücünün yetmediğine farkla kaybetmek her zaman oyunun içinde olağan şeyler. Ancak Fenerbahçe Beko OLAĞANÜSTÜ yeteneklerini bu sezona saklamış gibi!

Şampiyonluk kazanan bir takım, neredeyse her sene Obra ile Final Four yapan rakiplerine o parkeyi dar eden takım, bir saniye bile ne yapacağını bilmeyen, her hücumda aksayan bir ekibe nasıl dönüştü? Bu sorunun cevabı yukarıda verdik sanırım: OLAĞANÜSTÜ YETENEKLER!

Obradovic'i eleştirme zamanı çoktan gelmiş de geçiyor bile demek Fenerbahçe Beko'nun bu sezon nasıl içler acısı bir durumda olduğunu gösterir. Ağır bir ifade içler acısı ama kadro olarak bakıldığın karşılığını alamıyorsan bu sözü söylemek gerekir. Gelelim Obradovic'in yapmadıklarına!

ASVEL deplasmanında bir Stimac vardı ki uzun rotasyonunda verdiği enerji ile takıma galibiyeti getiren isim oldu. Euroleague'in sonuncusu Zenit geliyor ve sahanda uzunların erken faul prbolemine girmiş sen bu isimleri kullanmıyorsun! Diğer bir eleştirim De Colo'yla ilgili! De Colo'nun ne kadar tehlikeli bir şutör olduğunu yedi cihan bilmesine rağmen, kısa rotasyonunda topu sürekli ona kullandırmak amacı neden? Oyun planı hazırlanırken, neden ona şut imkanı sağlayacak bir oyun çizilmez?

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de asıl sorunun bir de Datome ile Kalinic'in olduğunu düşünüyorum. İstatistik açısında her ne kadar olumlu olsalar da oyun anlamında tamamen geri plandalar ve her kırılma anında takımı geriye düşüren bir oyunu benimsemişler gibi... Acilen Fenerbahçe yönetiminin ikili ile yolları ayırıp başarıya aç ucuz maliyeti olan oyuncuları almalı. Sözleşmeleri var ama bir çözüm bulunmazsa bu sezonu çöpe atmayı kabulllenmeliler.

Bu eleştirilerimiz sadece EuroLeague düzeyinde değil. Fenerbahçe ligde de oldukça iyi durumda değil. Kendisinden güç dengesi olarak bir hayli küçük takımları yenmek bir meziyet değil. Senin rakibin Anadolu Efes ise sen ona göre oynmaka zorundasın. TOFAŞ, Daçka ve Karşıyaka bangır bangır play-off'a girecek. Eğer bu şekilde giderse Fenerbahçe'nin bu takımlara karşı serilerden başarı ile çıkmasına olanak yok!

Çözüm hep vardır, Obra gibi büyük bir coach'un bu işin içinden çıkabileceğine herkes inanıyordur buna en başta ben dahil! Anlaşılan o ki Obra da oyuncuların maç içerisindeki özgüvensizliklerin yakınıyor ama bunu sağlayacak olan yine kendisi! Ne taraftar, ne bizler, ne de kendi işine asla karıştırmadığı yönetim! Artık büyük bir Coach olduğunu gösterme zamanı Obradovic... Eleştirilere de takım bu haldeyken katlanmak zorundasın!

YORUM YAZ