MENÜ

Fenerbahçe Beko play-off yapamaz!

Abone Ol Google News

THY EuroLeague'in 14. maç döneminde Fenerbahçe Beko, OAKA'da tam istediği gibi bir ortamda maça çıktı. Tribünden çıt çıkmayan bir karşılaşmaya çıktı. Bu sezon beklentilerin aşağısında kalan Yunan temsilcisi Panathinaikos ile karşılaşan Obra'nın öğrencileri yine bir deplasmandan mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

Fark atılır, farkla yenilen bir takım sahada olur...

Maçlar kaybedilir, kazanılır ama tepki vermek her zaman için Fenerbahçe taraftarının tek isteğidir. Bu sezon sakatlıklar, takım uyumu derken EuroLeague bir faciaya dönüşmek üzere...

Parasal mevzulara asla katılmayan biri olarak Fenerbahçe Beko'nun en başından beri eleştirilen yanı değişikliğe ihtyaç duymasıydı. Yönetim ve Obradovic ise bunun tam terisini düşündü. Takıma ek paket program olarak, Derrick Williams, Nando De Colo ve Leo Westermann'ı ekledi.

Aralarında tam motive şekilde gelen isim ise Williams olurken, süper yıldız De Colo sakatlığı nedeniyle tam anlamıyla takımdaki yerini bulamadı. Westermann ise tam anlamıyla yanlış bir karar olduğunu her defasında göstermeyi başardı.

Haberin Devamı

Şimdi iddiama gelecek olursak, zirveye oynaması gerekirken bir hayli geride kalan Fenerbahçe'nin play-off oynamasının zor olduğunu savunuyorum. Bunun da nedenine gelirsek, bu sezon her takımın güç seviyesi anlamında birbirine en yakın ve en mücadeleci olduğu gerçeği!

Panathinaikos maçında bunun bir kez daha göze çarpan bir kaç detay sayesinde görmüş olduk. 30 saniye kala rakip ile Fenerbahçe arasında gidip gelen maçta benchte oturan Ali Muhammed'in gülerek bir konu hakkında arkadaşları ile konuşması oldu. Takım oyununda konsantrasyonun sıfır olduğunu gösterir bu da. Ayrıca son saniye De Colo'nun 3'lük atarken rakibin yaptığı faulü hakem vermedi. Verse Sarı Lacivertliler, maçı kazanıp yoluna devam edecek!

Ancak sorun şu bunun faul olduğuna inanan bir tane Fenerbahçeli yok ve buna itiraz eden bir oyuncu dahi hakemin etrafında dolanmadı. Hemen oyuncularla tokalşma yaşandı ve sahadan ayrıldılar.

O zaman akıllara gelen soru şu: Fenerbahçe enerji ve isyanını sahaya yanıstamayacaksa nasıl play-off yapma şansı olsun?

Obra'nın muhtemelen çözmesi gereken çok sorun var ama anlaşılan takım içinde disiplin konusunda da sorunlar olduğu aşikar. Rölanti ya da öylesine bir maç gözüyle bakılması bir basketbolsever olarak beni rahatsız etti.

YORUM YAZ