MENÜ

Platini, Demirören'e plaket verdi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bilginin toplumsallaşması adına yazar, anlatırsın eğer bilginin kıymeti varsa. Yaklaşık iki aydır yazmıyorum, çünkü bu dönemde yaşananlara bakınca benim futbol hakkındaki bilgilerimin doğruluğunu ve gözlemlerimin gerçekçiliğini sorgulamalıydım.
Futbolumuzda yaşananlar ne kadar gerçekdışı ya da ne kadar gerçek soruları arasında gidip geliyorum. Yıldırım Demirören, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, bana göre şaka olmalı ama buz gibi apaçık şekilde gerçek. O zaman ben şaka gibi bir yazarım, topluma ne bilgisi aktaracağım?
Spor medyasında benim gibi düşünenlerin sesi cılız, gerisinden çıt çıkmıyor. Kendi kulübünü batırmış adamı neden tüm kulüplerin üstüne koydunuz ey TFF delegasyonu, desem, bir tane akılcı cevap verecek adam yok, böyle bir açıklama da yok ama Platini, Demirören’e plaket verdi.
Demirören UEFA’dan neden plaket alır? Bana bundan 2 ay önce tek bir sebep gösteremezdiniz ama şimdi alıyor. Futbolda herşeyin Dali resmi gibi sürreal olduğunu biliyordum ama bu gerçeküstünün de ötesinde şaka olmalı.
Eğer birileri “Ey Türk Futbolu, siz busunuz ve layık olduğunuz gibi yönetilmelisiniz” diye Yıldırım Demirören’i başkan olarak oraya koyduysa işte bu salt ve yalın bir gerçek.
Bunu düşünenleri de tebrik etmek lazım, demek ki önce aynayı tutacaklar sonra Türk Futbolunu yeniden inşaa edecekler diye umutlanıyorum. Benimkisi züğürt tesellisi mi? Göreceğiz.
“Benim güldürme yöntemim, gerçeği açıkça söylemek. Yeryüzünün en büyük şakasıdır gerçek.” Bernard Shaw.
Soru:
Bir kulübün, 200 milyonu ilk 4 ayda, üç yıl içinde ödenmesi gereken toplam 700 milyon borcu varsa, bu kulübün yıllık gelirleri 100 milyon olmasına rağmen, gelecekteki gelirlerinden 300 milyonu temlik altında ve kulübün faaliyetlerini sürdürebilmesi için yıllık en az 50 milyon liraya ihtiyacı varsa bu kulüp kaç yılda gelir/gider dengesini tutturup Avrupa Kupalarına katılma hakkını elde eder?
Türk Futbolu’nda sürreal akımın sembol ismi Demirören’den sonra Beşiktaş , kazananı olmayan bir seçime gidiyor.
Böylesine kısa bir sürede ortaya çıkan hiçbir aday ve ekibi bu kaotik yapıyı yönetemez. Beşiktaş’ın yeni başkanının en kısa sürede yeniden seçim kararı alıp, tek adaylı ve geniş tabanlı, güvenirliği sorgulanmayacak bir yönetimin yolunu açması gerekir.

YORUM YAZ