MENÜ

Kongre mevsimi

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2000 Yılı Şubat ayında Süleyman ağabeyin, Beşiktaş kongresine giderken cebinde iki ayrı konuşma metni vardı. Biri devam diğeri veda içerikliydi. O dönem "15 Sene oldu senin süren doldu" diye bağıran taraftarlar ile çoğunluk kulüp üyesinin de aynı görüşte olduğunu kongrenin atmosferinden anladı.

Hayatı kongrelerde geçmiş büyük başkan ve cebinden meşhur veda yazısını çıkardı…

Sonraki süreçte "Tek oyumu ona kullanacağım" dediği Hasan Arat’ı haftalarca bekletti icazet için. Bilinenin aksine efsane başkan, Serdar Bilgili'ye üstü örtülü destek vermişti. O gün bugündür Beşiktaş’ ı Serdar Bilgili’nin o ilk yönetiminde yer alanlar yönetiyor. Önce Yıldırım Demirören sonra Fikret Orman.

Birkaç gün önce Ali Koç’un önümüzdeki Fenerbahçe Kongresi ile ilgili konuşmasını dinledim. Tek aday olmayacağından emin bir konuşmaydı. Bir başka deyişle Aziz Yıldırım’ın bir kez daha aday olacağından emin bir konuşma.

Aziz Yıldırım yine az bilinen bir şekilde Süleyman ağabeyin çok sevdiği ve yakın görüştüğü tabiri caizse kongre tutma konusunda çok iyi diğer konularda vasat hatta bazı konularda çok kötü bir öğrencisidir.

Yıldırım Fenerbahçe başkanlığını kimseye bırakmak istemez, bırakmaz. Fenerbahçe’nin de, Türk sporunun da ihtiyacı olan başkan tipolojisindeki Ali Koç’a tavsiyem kongre sürecinde yaşananlara, verilen sözlere, yapılan açıklamalara, Yargıtay süreci bahanelerine, grupçu kongre simsarlarına ve tüm bunların doğal sonucu olarak sandığa yansıyacak oy farkına küsmeden gelecek kongreler için kendini hazırlamasıdır.

Yaklaşan Galatasaray Kongresi ise traji komik bir durum almış gibi gözüküyor. Fenerbahçe’de oynanan kongre tiyatrosunun sonu belli hem de muhtemel birkaç aday varken fakat Galatasaray'da tek adaylı kongrenin sonucu kocaman bir belirsizlik..

Yok liseciler, yok derin Galatasaray, yok kafatasçılar vs.. Galatasaray kongre üyelerinin bir bölümünün rozet Galatasaraylısı olduğunu bilirdim de bu kadar etkisiz elemanlar olduklarını bilmezdim. Dursun Özbek, başkan türünün inanılmaz bir modeli ve kulüp ona teslim. Mayıs ayında devrilecekmiş vesaire geçin bir kere! Alp Yalman mı, yoksa Turgay Kıran mı başkan olacak Galatasaray’a?

Terim-Turan kapışması

Futbolda sezonun ikinci yarısına damga vuracak hatta şampiyonu belirleyecek maç Fatih Terim ile Arda Turan arasında geçer. Acun medya “Ardacı”, ana akım medyanın önemli kısmı “Terimci”. Medya kapışmasını Terim kazanır ama sahada durum Arda’dan yana olacak gibi gözüküyor bana.

Fırsatınız olursa

Arif v 216'yı, Fenerbahçe-Göztepe maçını, Toronto Raptors'ın iç saha, Fenerbahçe Doğuş'un tüm Eurolegue maçlarını, oynarsa muhtemelen Cenk Tosun'un ilk golünü atabileceği Everton-West Bromwich Albion maçını kaçırmayın.

Avustralya Açık sakat ve formsuz tenisçilerin çokluğundan dolayı izlenecek durumda değil, hiç vaktinizi boşa harcamayın.

YORUM YAZ