MENÜ

Eğitim zayiatı

Abone Ol Google News

Aslı Nemutlu kızımızın ölümü üzerine Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, “Alp Disiplini’nde her yıl en üst düzey 100 kayakçıdan 28’i çok ciddi kazalara maruz kalmaktadır” diye açıklama yapmış. Sonra taze örnek vermiş; “Amerikalı kayakçı Sarah Burke, geçen hafta kötü bir kaza geçirdi, şu anda ölümle pençeleşiyor” diye... Yani, bu spor potansiyel tehlikeler ile dolu bir spor dalı olduğunun altını çiziyor, “Bu acı olay da bir kazadır” diyor özetle.

Haberin Devamı

Bu köşeden kendisini rahatsız eden, ‘Cinayet’ ifadesini kullanmış biri olarak Özer Ayık’a soruyorum; Alp Disiplini’nde her yıl üst düzey 100 kayakçıdan 28’inin ciddi kazalara maruz kaldığı kayak pistlerinin kaçında güvenlik bariyeri ve/veya ağ olmamasından dolayı ölümlü kaza olmuştur?..

Sarah Burke örneğini neden verdiniz?.. Çünkü Sarah Burke kış sporlarının en tehlikeli branşlarından ve en riskli yarışlarından biri olan ‘X Games’e hazırlanırken bambaşka bir dal olan ‘Half Pipe’ antrenmanı sırasında hayati bir kaza geçirmiştir.Bu örnek ve verdiğiniz diğer istatistikler ile Konaklı’da ağ veya bariyer olmamasının ne alakası vardır?Bu açıklamalardan sonra ailelerin çocuklarını kış sporlarına yönlendirmesi için herhangi bir sebep görebiliyor musunuz? 2011 Universiade zamanı Konaklı’da 4 sıra ağ varken, Milli takım antrenmanları sırasında neden bu ağlar yoktu? Uluslararası Kayak Federasyonu’nun güvenlik şartlarının neredeyse tamamının ihlal edildiği bu pistte neden Milli Takım antrenmanı yapılmasına izin verdiniz?

Haberin Devamı

Erzurum’da savcılığın bilirkişi olarak belirlediği Kayak Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi Fatih Kıyıcı’nın raporunu ve Sayın Spor Bakanı Suat Kılıç’ın görevlendirdiği müfettişlerin raporlarını tüm kamuoyu gibi ben de merakla bekliyorum.
Açıklamalarınızın en tutarlı yanı, bu kazanın en masum ve suçsuz tarafının kızımız Aslı olduğudur.
Gencecik bir hayatın solmasını ‘eğitim zayiatı’ olarak mı kabul etmeliyiz ya da bu ‘cinayet’i kaza olarak mı algılamalıyız?.. Cevap bekliyorum ama net; konuyu saptırmadan, sorumlu bir şekilde.

YORUM YAZ