MENÜ

Zafer Konya'nın

Abone Ol Google News

Kupa beyi Konyaspor, Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda, Süper Lig’in flaş ekibi Gaziantep FK’yı Anicic ve Ömer Ali’nin ilk yarıda attığı gollerle geçti, adını çeyrek finale yazdırdı. Muhammet Demir’in uzatma dakikalarında attığı gol ise turu takımına getirmeye yetmedi.

Haberin Devamı

Yeşil-Beyazlılar, bu sonuçla güçlü rakibine karşı sahasında kazanma geleneğini kupada da sürdürdü, galibiyet serisini 4 maça taşıdı. Sumudica sonrası adeta havası sönen konuk ekip, Erdal Güneş yönetiminde çıktığı dünkü maçta ‘sudan çıkmış balık’ gibiydi. Bir tek Güray’ın ayakta kaldığı Güney temsilcisinde orta alan direnç göstermeyince, Konyaspor bu alanı elini kolunu sallaya sallaya geçip, kolay pozisyonlar üretti. İsmail Kartal’ın zorlu lig maçlarını da göz önünde bulundurup, uyguladığı rotasyonda görev alan futbolcular kazanmak adına tüm güçlerini ortaya koydu. Ömer Ali ve Musa’nın sürüklediği ev sahibinde kaleci Eray da Güray’ın ilk yarıda gollük 3 pozisyonuna set çekip, takımına cesaret veren isim oldu. Gaziantep FK’nın hızlı başladığı karşılaşmada golü bulan taraf Konyaspor oldu.

Haberin Devamı

Jeneriklik ama...

11’de Bytyqui’nin kornerden gönderdiği topu Daci arka direğe aşırdı, Anicic kafa ile takımını öne geçiren golü attı: 1-0. 26 ve 30. dakikalarda Güray, Gaziantep FK adına iki önemli fırsatı değerlendiremedi. 39’da Kubilay’dan kaptığı topla soldan ceza sahasına giren Ömer Ali, çaprazdan sert vurdu: 2-0. Konyaspor ikinci yarıda skoru korumak adına oyunu rolantiye alırken, Gaziantep FK’nın geliştirdiği cılız ataklar ise savunma duvarına çarpıp, kaleci Eray’da eridi. 90+3’te Muhammet Demir’in attığı jeneriklik gol, Gaziantep FK’ya turu getirmedi: 2-1.

YORUM YAZ