Gol düellosu Konya’nın

Abone OlGoogle News

Haftaya en yakın iki rakibi Alanya ve Sivasspor’un 12 puan gerisinde başlayan Hatayspor, düşme hattının üstünde yer alan rakibi Konyaspor karşısında geriden gelip, öne geçtiği mücadeleden puan çıkaramadı. Takımın zor günlerinde görevi üstlenen teknik direktör Murat Şahin, önemli eksiklere rağmen eldeki kısıtlı kadroyu en iyi şekilde hazırlayıp, dünkü maça 3 puan için sürdü.

Haberin Devamı

Ev sahibi ilk yarıda Strandberg ve Aboubakar ile ileri uçta Konya’nın üstüne kabus gibi çöktü. Solda sakatlanana kadar Cengiz’in enerjisi, ortada ise Boutobba’nın sihirli ayakları, Mersin’i mekan tutan Hatayspor’u uçuran isimler oldu. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip, 10. dakikada öne geçti. Yusuf’un yaptığı ortaya Jetkovic kafayı uzattı, kaleci Bekaj’ın üstünden topu ağlara yolladı: 1-0. Bu gol sonrası Hatay’ın baskısı sonuç getirdi. 14’te Strandberg’in ağlara yolladığı top, VAR uyarısı ile ‘elle oynama’ya dönüştü. 28’de Cengiz’in ortasında kafayı vuran Hataylı Boutobba, skorda eşitliği sağladı: 1-1. 32’de Abdulkadir Parmak’ın ceza sahasından çektiği şut, savunmada Bozaer’e çarpıp, kaleciyi yanılttı: 2-1. Hatayspor, maçın başında geriye düştüğü ilk yarıyı 2-1 önde kapattı.

Haberin Devamı

İkinci yarının başında Recep Uçar’ın hamleleri Konyapor’u hareketlendirdi. Oyuna sonradan dahil olan iki oyuncudan Oğulcan 70’te ortaladı, Prip tamamladı, skoru yeniden dengeledi: 2-2. Bu gol sonrası oyunda tempo tavan yaptı. 85’te Aleksic’in şutu üst direkten geri geldi. 90’da Melih Bostan’ın şutu direkten oyun alanına döndü. Topu önünde bulan Oğulcan maça noktayı koydu: 2-3.

YORUM YAZ