MENÜ

Sivas'ı, Konya durdurdu

Abone Ol Google News

Konferans Ligi eleme turlarında oynadığı 4 maç ile sezona hazır giren Sivasspor’un tecrübeli teknik patronu Rıza Çalımbay, bu karşılaşmalarda test ettiği oyuncularının ayakta kalanlarını dün sahaya sürdü. Perşembe günü Kopenhag ile oynayacakları maçı da düşünerek, rotasyona ince ayar çekti. İlhan Palut ile birlikte geçen sezon toparlanan ve Süper Lig’e tutunan Konyaspor’da eskiler yine başrole soyundu. Abdülkerim oyunu yönlendirmede, Endri Cekici ve Cikalleshi rakip alana taşıma uğraşında, takımları adına iyi işler yaptı.

Haberin Devamı

Sehic ipten aldı

Geçen sezon 0-0’lık beraberliklere abone olan iki takım ilk yarıda temkini elden bırakmadan mücadele gücü yüksek, temposu ve pozisyonu az bir oyun sergiledi. Konyaspor hızlı başladı, ev sahibi ise son dakikalarda rakip kalede etkili olan taraftı. 44’te Kayode’nin ceza sahası dışından çektiği şutu, kaleci Sehic, alt direk dibinden kornere çeldi. İlk yarı golsüz geçildi.

Caner’den büyük hata

50’de Faycal orta alanda kazanılan serbest vuruşu, ceza alanına ortaladı, kaptan Hakan’ın kafa vuruşunu Sehic çelmeyi başardı. Karşılıklı ataklarda üstünlüğü ele geçiren konuk ekip, 88’de beklemediği bir golle büyük sevinç yaşadı. Savunmadan uzaklaştırılan topa hamle yapan Caner’den topu kapan Cikalleshi, çaprazdan topu rakip ağlara yolladı. Bu şoku uzatma dakikalarında da üstünden atamayan Sivasspor, geçen sezondan kalan 19 maçlık yenilmezlik unvanını 20’ye taşıyamadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ