MENÜ

Sen nelere kadirsin...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ben tatmin oldum. Maçı tribünden izleyen Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün duyguları ne, onu bilemem. İki takımın da ortaya koyduğu futbol kupaya yakıştı. Zoraki taraftar Boz Baykuşlar’ın kale arkasında kaybolduğu dünkü kupa mücadelesinde Beşiktaş taraftarı geceye damgasını vurdu. Guti takviyeli Portekiz Milli Takımı’nın Süper Lig’de sergilediği performanstan sinirleri bozulan, bu nedenle takımı ile arasına mesafe koyan Siyah - Beyazlılar, Avrupa için tek çıkış noktası olan Ziraat Türkiye Kupası finali için Kayseri’ye aktı. Çarşı grubunun yanı sıra 23 üniversiteden gelen ÜNİBJKlılar’ın maç öncesi efsane başkan Süleyman Seba’ya atıfta bulundukları, “Senin Evlatların Beşiktaş’ın Aslanları” pankartı geceyi aydınlattı.
Süper Lig’deki varoluş amacı Atatürk Olimpiyat Stadı’nın düzenli bakımını sağlamak olan İstanbul Belediye’de Abdullah Avcı, kupa finalinde ideal kadrosunu sahaya sürdü. Bu kadroyu en son Fenerbahçe maçında test eden Avcı, ülkeden kaçtığı konusunda dedikodular çıkan kaleci Hasagiç’i bile, son anda bulup ilk 11’e monte etti. Mahmut - Holmen - Cihan’dan oluşan imha gücü ile rakibi orta alanda etkisiz hale getirmeyi amaçlayan genç teknik adamın öncelikli planı İbrahim Akın ve İskender’in kanatlardan getirdiği kontra topları, göbekte Herve Tum ile buluşturmaktı. Metin Depe - Can Arat riski her ne kadar rakibin ekmeğine yağ sürse de, Bobo’nun anti, Q7 ve Simao’nun ise şahsi(yetsiz) futbolu, golü mucizelere bıraktı.
İbrahim Toroman’ın cezası, Tayfur Havutçu’yu göbekte Sivok - Aurelio ikilisine zorladı. Bu ikilinin rakip paylaşımın da yaptığı hatalar yılların tecrübesi Rüştü’yü, ilk yarım saatte adeta bunalttı. Ancak 33. dakikada Ekremler’den Ekşi olanı zeminin azizliğine uğrayıp düşünce, Beşiktaş beklemediği anda Quaresma ile golü buldu. İlk yarının sonunda hakem hatasına kurban giden Belediye, ikinci yarıya ışık hızında girip, İbrahim Akın ve Gökhan Ünal ile bir anda 2-1 öne geçti. Sivok’un kafası ile maçın normal süresi 2-2 sona erdi. Ardından şans faktörünün önplana çıktığı penaltı vuruşları... Tribünde dua edenler... Son imza Simao’dan... Tozpembe tablo... Futbol, sen nelere kadirsin...

YORUM YAZ