MENÜ

Samsun, Antep'e direnemedi

Abone Ol Google News

Yeni teknik patronu Sumudica yönetiminde çıktığı 2. maçında İstanbulspor’u 2-0 yenip 3 puanla tanışan Gaziantep FK, ligin ilk haftasında Sivas’tan 1 puanla döndükten sonra oynadığı maçların dördünden de yenilgi ile ayrılan Samsunspor karşısında zorlanmadı. Rumen teknik adam, giderek oyun karakterini benimseyen oyuncularını ‘önce savunma, sonra hücum’ komutu ile sahaya sürdü. Mustafa’nın kanatlardan, Jetkovic, Maxim ve Gradel üçlüsünün ortadan yaptığı baskı, rakibin dengesini bozmaya yetince, goller erken geldi.

Haberin Devamı

Ev sahibinde, hafta içinde yollarını ayrıldığı Hüseyin Eroğlu’ndan geçici olarak görevi devralan teknik sorumlu Emre Bayraktar, takımı tersyüz etti, 2-1 kaybedilen Antalya maçından 5 farklı oyuncuya görev verdi. Topun hakimi olarak rakibine açık ara fark yapan Samsunspor ilk yarıda kaleyi bulan tek bir şut atabildi. 3’te Soner’den orta sahada topu kapan Mustafa’nın pasını geçen hafta takımına 3 puan kazandıran ilk golü atan Dragus iyi değerlendirdi: 0-1.

Ajite’nin eli…

17’de savunmanın uzaklaştıramadığı topu Dragus penaltı noktasına gönderdi. Jetkovic düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı: 0-2. Emre Bayraktar, savunmasında duvar ören Gaziantep’i aşmak adına ikinci yarıya 3 hamle ile başladı. 90+3’de Zeki’nin kafasından seken top ceza sahası içinde Ajite’nin eline çarptı. Hakem ‘devam’, VAR ‘izle’ dedi. Kazanılan penaltıyı Dimata kaleciye teslim etti. VAR’ın tekrarlattığı atışı bu kez Ntcham gole çevirdi: 1-2. Uzatma dakikalarında ev sahibinin baskısı başka gol getirmeyince, Gaziantep, Samsun deplasmanında kazandığı 3 puanla gülen taraf oldu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ