MENÜ

Pendik fırsat tepti

Abone Ol Google News

Geride kalan 5 hafta sonunda kalesinde 11 gol gören, henüz galibiyetle tanışamayan ligin yeni takımı Pendikspor, dün bu gidişe son vermek adına mücadeleye hızlı başladı. Serkan ve Sequeirra’nın kanat bindirmeleri, Çekiçi, Thuram ve Berkay’ın rakip savunmaya yaptığı baskı ilk yarıda sonuç verdi. Geçen sezon Süper Lig’in hem çok atan hem de çok gol yiyen takımı Karagümrük’te gol kısırlığı dün de sürdü. Diagne ve Borini’nin yokluğunu bir türlü dolduramayan konuk ekipte, İtalyan milli Lasagna, ‘Ben bu takımın golcüsüyüm’ görüntüsü çizemedi. Takımına liderlik yapacak Feghouli’nin ise 61 dakika kulübeye mahkum olması, Pendikspor’un ekmeğine yağ sürdü. 17’de Romero şutladı, kaleci Dituro’nun elinden seken topu Berkay tamamlayamadı.

Haberin Devamı

Gol, VAR’dan döndü

Hakem orta noktayı gösterirken, VAR uyarısı ile gol ofsayt gerekçesi ile iptal edildi. Bu pozisyon sonrası orta alanda yaşanan ‘top kaptırma’ savaşlarından galip çıkan Karagümrük, bir türlü rakip ceza alanı içinde çoğalamadı. Savunmasında uzun süre top çeviren Pendik, sabrının karşılığını uzatma dakikalarında aldı. 45+2’de Serkan ortaladı, seken topa hareketlenen Sequeirra, Mendes’in hamlesi ile kendini yerde buldu. Kazanılan penaltıyı Romero gole çevirdi: 1-0.

Haberin Devamı

Cezayı kestiler

Karagümrük ikinci yarıya Can Keleş, Serdar Dursun, Feghouli hamleleri ile başladı. 71’de Feghouli’nin şutu üst direkten dışarıya çıktı. Skoru korumak adına savunmasına yaslanan Pendik’e cezayı 90+1’de Eysseric kesti. Can Keleş’in kaleci Erdem’den dönen şutunu Fransız tamamladı, takımını beraberliğe taşıdı: 1-1. Bu gol sonrası tempo zirve yaptı, konuk ekip bulduğu galibiyet fırsatlarını cömertçe harcadı. 90+5’te Serdar Dursun’un sert şutunu Erdem kornere çeldi.

YORUM YAZ