MENÜ

Malatya hayata döndü

Abone Ol Google News

Tehlikeli bölgeden uzaklaşmayı hedefleyen Malatya ile Ankaragücü kapıştı. Ev sahibi, Adem Büyük ve Tetteh ile 2 farklı öne geçti. Son anlarda Painstil'in penaltısı, Başkent ekibine yetmedi. Son 3 maçında 2. galibiyetini alan Malatya, derin bir nefes aldı.

Haberin Devamı

Haftaya düşme hattının bir tık üstünde başlayan ve korkulu rüya görmemek adına üç puanı hedefleyen iki takımın mücadelesi yüksek tempoda oynandı. Göreve geldikten sonra takımın geleceğe umutla bakmasını sağlayan Hikmet Karaman, Borven'in sakatlığında Paintsil ve Lobzhanidze'yi gol bölgelerinde kullandı. Yılların tecrübesi Alper'le pas bağlantısını kuran Karaman, kanatları da sık sık ileri çıkarıp, orta alan üstünlüğünü ele geçirmeyi hedefledi. İrfan Buz ise sakat ve cezalıların yoğun olduğu haftada yerlilerden medet umdu. Teknik adamların planları ilk yarıda işlemedi. Tempo yükseldi ancak düşük pas yüzdesi ve kaptırılan toplar, pozisyon fakirliği doğurdu. 34'te Kitsiou'nun çaprazdan sert şutu yan direkten oyun alanına döndü. 44'te Fofana'nın ceza sahası çizgisinden çektiği sert şutu Korcan kornere çeldi. Köşe atışından gelen topa Kubilay'ın vurduğu kafa, üst direkten döndü.

Haberin Devamı

Geraldo girdi ve atıldı

İkinci yarıya Ankaragücü hızlı başladı, golü ev sahibi buldu. 55'te Karim Hafez soldan kesti, Adem Büyük'ün yere çarptırarak vurduğu kafa golle sonuçlandı: 1-0. 61'de oyuna giren Geraldo, Hafez'i orta alanda tırpanlayınca takımını 66'da 10 kişi bıraktı. 77'de Adem Büyük'un başlattığı atakta, topla son olarak buluşan Tetteh farkı ikiye çıkardı: 2-0. 90+3'te Karim Hafez'in Alper'e ceza alanı içinde yaptığı sert harekete çalınan penaltı'yı Paintsil gole çevirdi: 2-1.

YORUM YAZ