MENÜ

Konya'dan siftah!

Abone Ol Google News

Galibiyet hasretine nokta koymak isteyen iki takımın mücadelesinde yükselen tansiyon ilk yarıda oyunu sertleştirdi, tempoyu düşürdü. Hakem Mete Kalkavan’ın sarı kartını cömertçe kullandığı mücadelede Konya’nın hücum, Gaziantep’in ise pozisyon üstünlüğü ilk 45’te gol getirmedi.

Haberin Devamı

1-1 beraberliklerin takımı Konya’nın teknik patronu Stanejovic, 3. haftada evinde 3 puanla tanışma umudunu yenilere bağladı. Ahmet Oğuz ve Guilherme’nin kanat ortalarının ceza sahasını dövdüğü pozisyonlarda, konuk takımın savunması hava toplarını uzaklaştırmakta zorlanmadı. Erdal Güneş’in Max Gradel’i kulübeye çektiği Gaziantep’te, Maxim’in devre dışı kaldığı anlarda Furkan ve Riascos ikilisi Konya savunmasına korku salan isimler oldu.

12’de Maxim’in kornerden penaltı noktasına gönderdiği topa Riaskos’un vurduğu kafa üst direği salladı.

30’da Furkan’ın savunmayı harmanlayıp vurduğu pozisyonda kaleci Bernardoni gole izin vermedi.

Antep puansız kaldı

İkinci yarının ilk 15 dakikasından da umduğunu bulamayan Konyaspor’da, Aleksandar Stanojevic 3 değişiklik birden yapıp, takımını yeniden dizayn etti. Bu hamle 8 dakika sonra sonuç verdi. Michalak’ın sürüklediği ataklar, rakip savunmayı adeta bunalttı. 68’de Michalak’ın başlattığı atakta, Cikalleshi’nin ortasına Guilherme penaltı noktası üzerinde kafayı vurdu: 1-0.

Haberin Devamı

Bu gol sonrası ev sahibi rakip kalede uygun pozisyonlar buldu. 90+4’te maçı adamı Michalak’ın çizgiye inip çıkardığı topu Robert Muric ağlara gönderdi ve Konyaspor sahasında 3 puan sevinci yaşarken, Gaziantep FK ise 3. Süper Lig maçından da puansız ayrıldı.

YORUM YAZ