MENÜ

Konya'dan altın gol

Abone Ol Google News

Düşme hattında zor günler geçiren Konyaspor, uzatma dakikalarında Miya'nın attığı penaltı golü ile Rizespor'u yendi. Ev sahibinde as kadrodan 3, konuk ekipte ise 5 eksik, karşılaşma öncesi teknik adamları kadro konusunda bir hayli zorladı. Haftaya rakibinden 2 puan geride ateş hattının 17. sırasında giren Konyaspor'da Bülent Korkmaz takımını sahaya mutlak 3 puan parolası ile sürerken, Ünal Karaman ise oyun planını rakibin yapacağı hataların üzerine kurdu.

Haberin Devamı

Oyun orta alanda sıkıştı

İlk yarıda az adamla hücuma kalkan Rizespor; Melnjak, Tunay, Boldrin, Abdullah ve Samudio'nun süpriz çıkışlarında topu Skoda ile buluşturmayı hedefledi. Ev sahibinde ise Ömer Ali dün takım liderliğine soyundu. Sağdan Skubic, soldan ise Alper'in bindirmeleri, rakibini kalabalık olarak karşılayan Rizespor duvarına çarpıp, hedefini bulamadı. Karşılıklı top kayıpları da buna eklenince top orta alanda sıkıştı kaldı. Bu yarıda ev sahibinin tek kaleyi bulan şutu 30'da Alper'den geldi.

1 puan için oynadılar ama...

İkinci yarıya Rizespor hızlı başladı. 48'de Boldrin'in ceza sahası içinde çektiği şutu Ertuğrul inanılmaz bir refleksle kornere çeldi. Bülent Korkmaz'ın, Miya hamlesi Konyaspor'u hareketlendirmeye yetmedi. Boldrin'le rakip savunmanın dengesini bozmaya çalışan konuk ekip, giderek savunmasına yaslanıp, 1 puan hedefini gerçekleştirmenin gayreti içine girdi. Ancak 90+4'te Ömer Ali'nin aşırdığı topa Talbi müdahale edince, Fırat Aydınus beyaz noktayı gösterdi. Miya'nun vuruşu golle sonuçlanınca, Konyaspor ummadığı bir 3 puanı hanesine yazdırıp, büyük sevinç yaşadı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ