MENÜ

Konya'da çıt yok

Abone Ol Google News

Haftanın dikkat çeken karşılaşmalarından birinde Konyaspor ile Gaziantep FK kozlarını paylaştı. 3 golün iptal edildiği mücadelenin sonunda skorboard değişmedi, iki taraf da 1'er puana razı oldu.

Haberin Devamı

Yüksek tempoda oynanan maçta, taraflar son vuruş becerisi sergileyemedi: 0-0. Türkiye Kupası'nda, Beşiktaş'ı elinden kaçıran, son iki Süper Lig maçından 6 puan çıkarıp, tehlikeli bölgeden süratle uzaklaşan Konyaspor, dünkü mücadeleye de galibiyet parolası ile çıktı. İlhan Palut'un takımın başına gelmesi ile silkinen Yeşil-Beyazlılar, dün karşılarında dirençli bir rakip buldu. Sakat oyuncuların bolluğunda orta alanda forma şansı bulan Jevtovic ve Diomande'nin kaptırdığı toplar, ilk yarıda konuk ekibe hızlı atak şansı verdi. Geçen haftanın kahramanı Cikalleshi ise bu yarıda rakibin 5'li savunması arasında sıkışıp kaldı. Portekizli hocası Sa Pinto ile geçiş dönemini hasarsız atlatan ve üst sıraları hedefleyen Gaziantep FK, ilk 45'te oyunu kontrol eden taraftı.

Hamleler yetersiz kaldı

Olkowski ve Morais'in forvete verdiği destek konuk ekibi rakip ceza alanına taşımaya yetti. İlk yarıda tarafların attığı 3 golün 2'si ofsayt, biri ise elle oynama gerekçesi ile iptal edildi. İlhan hoca, takımını hareketlendirmek adına ikinci yarıya Miya hamlesi ile başladı. İlerleyen dakikalarda karşılıklı top kayıpları oyunu tenis maçına çevirdi. Bu tempoda en rahat oyuncular ise kendilerine fazla iş düşmeyen kaleciler oldu. 57'de Mirallas'ın ceza sahası yayından çektiği sert şut üst direkten döndü. Son yarım saatte teknik adamların sonuç odaklı oyuncu değişiklikleri gol için yetmeyince, bol gollü geçmesi beklenen karşılaşma 0-0 sonuçlandı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ