MENÜ

Konya yıkılmıyor

Abone Ol Google News

İlhan Palut ile geride kalan 7 haftada yenilmeden 13 puan toplayan Konya ile Bülent Korkmaz’la kötü gidişe ‘dur’ diyen ve 13 puanla zirve yarışına ortak olan Alanya’nın puan mücadelesinden ilk yarıda gol sesi çıkmadı. Korkmaz yönetiminde 4 maçtır kaybetmeyen konuk ekipte dün Borja ve Juanfran kanatlardan, Emre ve Efecan ise orta alandan topu Diedhiou’ya taşıdı. Ev sahibinde ise Bytyqi ve Skubic’in devre dışı kaldığı ilk yarıda başrole Serdar soyundu. Orta alandaki temas oyunundan çoğu kez galip çıkan konuk ekip, Konya kalecisi Sehic’e maç boyunca zor anlar yaşattı.

Haberin Devamı

Sehiç’in bakışları

İlk 45’te etkisiz olan takımına ivme kazandırmak isteyen İlhan Palut, ikinci yarıya Mpoku ve Cikalleshi hamlesi ile başladı. Ancak golü bulan taraf Alanyaspor oldu. 49’da Emre Akbaba’nın kullandığı korner atışında top, Fatih Aksoy’un kafasından Sehic’in bakışları arasında ağlarla buluştu: 0-1. 70’te Efecan’ın ayağından ağlarla buluşan top, VAR’dan döndü, ofsayt gerekçesiyle gol değeri kazanmadı.

Son anda direk!

Haberin Devamı

86’da Awaziem’in iki büyük hatası Konya’ya beraberliği getirdi. Kendisine faul yapıldığı gerekçesi ile topu elle tutup serbest vuruşa sebebiyet veren Awaziem, yapılan atışı ters vuruşla kalesine gönderdi: 1-1. 89’da Cikalleshi’nin topu direkten döndü, ev sahibi galibiyetten oldu. Bu beraberlik sonrası Konya, son dakikada gelen gole sevinirken, Alanyaspor ise kaçan 3 puanın üzüntüsü ile evine döndü.

YORUM YAZ