MENÜ

Konya paşalar gibi!

Abone Ol Google News

Kadıköy’ü Fenerbahçe’ye dar eden Konyaspor, geriye düştüğü karşılaşmada Kasımpaşa’yı da 2. yarıda Skubic ve Musa Çağıran’ın golleri ile 2-1 yendi, yükselişini sürdürdü. Maçtan önce 7 pozitif vakayla sarsılan konuk takımda ise İrfan Buz ilk maçında umduğunu bulamadı.

Haberin Devamı

Salgın ve sakatlığın vurduğu kadrolar, iki takımın da sahaya önemli futbolcularından yoksun çıkmasına neden oldu. Konya’da 6 (Volkan, Ömer Ali, Sehic, Anicic, Eduok, Shengalia), Kasımpaşa’da 9 (Koita, Yusuf Erdoğan, Ertuğrul, Jeanvier, Hodzic, Hajradinovic, Doğucan, Çağatay, Evren Eren) futbolcunun yokluğu ideal kadro konusunda teknik adamların elini kolunu bağladı. Konuk ekibin başında ilk kez sahaya çıkan İrfan Buz, mecburiyetten önlibero Sadiku’yu stopere çekip, savunmayı sağlama almayı hedefledi. İlk yarı Kasımpaşa’nın kontrolünde geçti. 17’de Ahmet Oğuz sağdan ortaladı, kale sahası içinde Aytaç topu yere vurdurup, takımını öne geçirdi: 0-1.

Musa’nın çabası

Kartal ikinci yarıya aksayan Miya’nın yerine Hadziahmetovic ile başladı. Bu değişiklik Konyaspor’u ileri taşırken, pozisyon zenginliği de yarattı. Guilherme duran top ustalığını gösterirken, Alper ve Skubic ev sahibini sırtlayan isimler oldu. 48’de Alper’in soldan ortasını Skubic çaprazdan ağlara yolladı. Yan hakemin ofsayt bayrağına orta hakem Yasin Kol uydu, VAR’ın uyarısı ile bu karar golle değiştirildi: 1-1. 89’da Guilherme serbest vuruşu rakip ceza alanına ortaladı, ikinci yarıda oyuna giren Musa, kalabalık Kasımpaşa savunması arasında kafayı vurup, takımını üç puana taşıdı: 2-1.

Haberin Devamı
YORUM YAZ