MENÜ

Kayserispor sona kaldı!

Abone Ol Google News

Haftanın golsüz biten tek maçında Kayserispor, galibiyete yaklaştığı mücadelede zorlu Başakşehir deplasmanından hedeflediği 1 puanla ayrıldı. Konuk ekip puanını 41’e taşıyıp, Süper Lig’de kalma umutlarını son haftaya taşıdı: 0-0. Kayseri’ye alacağı bir puan son hafta yeterli olacak.

Haberin Devamı

Fatih Terim Stadı’nda dün ilginç bir maç oynandı. Ayaklar sahada, kulaklar ise düşme hattındaki rakiplerin maçlarından gelecek gol haberlerindeydi. Geçen hafta Sivas deplasmanından çıkardığı 1 puanla bitime 2 hafta kala ligde kalmayı garantileyen Başakşehir’de teknik patron Aykut Kocaman, ligin yükünü çeken oyuncularını dinlendirip, takımın gücünden eksiltmeden rotasyona gitmeyi tercih etti. Yalçın Koşukavak ise son 3 maçından 5 puan toplayan ve haftaya 40 puanla 17. sırada giren takımını sahaya en ‘azından 1 puan’ parolası ile sürdü. Koşukavak, 4’lü savunmanın önüne 5’li bir tampon bölge kurup, rakip ataklara önlem alırken, savunma güvenliğini ön planda tuttu. Topun rakipte kalması üzerine kurgulanan bu oyunda Pedro Henrique ve İlhan Parlak, Kayserispor’un kilit isimleri oldu. Konuk ekip bu taktik anlayışla ilk yarıda yakaladığı net pozisyonda direğe takıldı.

Haberin Devamı

Kader maçı Fenerbahçe’yle

Kocaman takımını hücuma çıkarmak adına savunmadan Uğur’u kenara alıp Aleksic forvete sürdü. Kocaman, 63’te Crivelli, Caicara hamleleri ile oyunu rakip alan yığdı. 68’de gole yine konuk ekip yaklaştı, Henrique’nin çaprazdan şutunu kaleci Mert zorlukla kornere çeldi. 76’da Başakşehir’in ilk ciddi atağı Berkay’la gelişti. Bu dakikada Koşukavak, takımı adına yaptığı değişikliklerle oyunu soğuttu. Kayserispor bu sonuçla 1 puanı

hanesine yazdırdı,

yönünü Fenerbahçe ile evinde son haftada oynayacağı maça çevirdi.

YORUM YAZ