MENÜ

Kayseri attı, Malatya yandı!

Abone Ol Google News

Savunmasını sağlama alan Kayserispor, Mensah’ın yönlendirdiği ataklarla rakip savunmayı abluka altına alıp, iki gol bulmayı başardı. İlk 45’te Fofana kalesinde 2 gol birden görmesine rağmen, farkı önleyen isim olarak sivrildi. İkinci yarıda ise Kayserispor kalecisi Lung, inanılmaz kurtarışlara imza atıp, takımına 3 puanı hediye etti. 7’de altıpasta topla buluşan Mesanovic, Mina Meza tarafından düşürüldü. Hakem Ali Şansal’ın penaltı kararı VAR tarafından ofsayt gerekçesi ile bozuldu. 22’de Mensah orta sahadan taşıdığı çalımlarla topu ceza sahasına kadar sürükledi, çizgiye inip çıkardı. Mesanovic’e penalto noktasında sadece dokunmak kaldı: 1-0.

Haberin Devamı

Lung mucizesi

42’de Mensah, rakip savunmadan kaptığı topu ceza sahasına hareketlenen Pedro Henrique’ye uzattı. Brezilyalı sol ayakla topu ceza sahası önünden Farnolle’un ulaşamayacağı köşeye gönderdi: 2-0. 45+3’te Mesanovic, ceza sahasına girer girmez Mina tarafıdan düşürüldü. Kazanılan penaltı’da Mensah’ın vuruşunu kaleci Farnolle çeldi, farkın 3’e çıkmasını önledi. 70’te Gökhan’la verkaçında topla buluşan Karim Hafez ortaladı, Kjartansson kafa ile takımını umutlandıran golü attı: 2-1. 75’te Lung ikinci mucizeyi gerçekleştirdi. Gökhan Töre’nin ortasında topu kafa ile kaleye gönderen Mustafa’nın ağlara yönelen topunu kornere çelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Çizgiden çıktı

90’da Mina’nın direkten dönen topunu Kjartansson kaleye gönderdi, bu kez Yasir çizgi üzerinden tehlikeyi savuşturdu. Bu galibiyetle puanını 22’ye yükselten ve ligde kalma umutlarını yeşerten Kayserispor, düşme hattının bir basamak üstünde 25 puanla yer alan Malatyaspor’a ise buyük bir darbe vurdu.

YORUM YAZ