MENÜ

Gümrük attı Kayseri baktı

Abone Ol Google News

Karagümrük deplasmanına çıkan Kayserispor, adeta dağıldı. İstanbul temsilcisi, 33'te Jimmy Durmaz, 58'de Castro ve 86'da Sobiech'in golleriyle Sarı-Kırmızılı ekibi 3-0 devirdi,3 maç sonra kazandı. Kayseri ise ligde kalma yolunda kritik bir yenilgi daha aldı.

Haberin Devamı

Son haftaların durgun takımı Fatih Karagümrük, Kayseri galibiyeti ile kendine geldi, düşme hattının üstündeki rakibine ise büyük darbe vurdu. Şenol Can ile yollarını ayırıp sahaya sportif direktör Murat Akın yönetiminde çıkan ev sahibinde bir süredir hamle oyuncusu olarak kullanılan Jimmy Durmaz ilk 11'de sahaya sürülünce, takım fabrika ayarlarına dönüş yaptı. Uzun süredir orta alanda yalnızları oynayan kaptan Biglia da devreye girdi. Jimmy'nin kilidi açması sonrası kendine gelen Castro, suskunluğunu bozdu. Sezon başından bu yana teknik adam konusunda bir türlü istikrarı yakalayamayan Kayserispor, Uğur Kulaksız yönetiminde adeta mahkumları oynadı. İlhan Parlak'ın, saman alevi misali atakları ise Karagümrük savunma duvarına çarpıp, etkisizleşti.

Haberin Devamı

Riskleri aldılar ama...

Yaz-boz tahtasına dönen Sarı-Kırmızılı ekip, karşılaşmanın ilk 30 dakikasında bir hayli direndi ancak 33. dakikada gelen gol, deplasman ekibinin beraberlik hesaplarını alt-üst etti. Bu dakikada Castro ceza sahası dışından ortaladı, Jimmy Durmaz, voleyi yapıştırıp, takımını öne geçiren golü attı: 1-0. İkinci yarıda da ev sahibinin üstünlüğü sürdü. 58'de Balkovec soldan getirdi. Savunmanın arkasına koşu yapan Castro'nun, topla buluşur buluşmaz yaptığı vuruş, farkı ikiye çıkardı: 2-0. Bu dakikadan sonra Kayserispor tüm riskleri göze aldı. Gelişen etkisiz ataklar, kendi kalelerine tehlike olarak döndü. 86'da son sözü Sobiech söyledi, kaleci Doğan'ı avlayıp, maçın skorunu belirledi: 3-0. Kayseri üst üste 2. kez kaybetti.

YORUM YAZ