MENÜ

Gençler'den müthiş galibiyet

Abone Ol Google News

4 gol kararının VAR’dan döndüğü maçta Gençlerbirliği, 2-1 geriden gelip Kayserispor’u 3-2 yendi, rakibini ateş hattında yalnız bıraktı. Ligin en az gol atan, kaleye isabet oranı en düşük iki takımının Eryaman Stadı’nda puan mücadelesi ilginç estantanelere sahne oldu.

Haberin Devamı

Her iki takımdaki sakat ve cezalı oyuncuların çokluğu teknik adamları ‘genç havuzu’na yöneltti. Bu konudaki başarısı ile önplana çıkan Samet Aybaba, geçen yıl filizlenen Emre Demir’in yanı sıra Oğuzhan Çapar’a da formayı düşünmeden verdi. 9 maçtır kazanamamanın ağırlığını üstünden atmak isteyen Kayserispor karşılaşmaya hızlı başladı. Ancak ilk yarıya top kayıpları damgasını vurdu. 31’de Ackah topu rakip alanda taşıyıp, Emre ile buluşturdu. Genç oyuncunun arapasını takip eden Kanga’nın vuruşu takımını deplasmanda öne taşıdı: 0-1. Gençler 39’da eşitliği sağladı. Murat’ın ara pası, ardından Candias’ın usta işi vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1. 45’te maça önce kale çizgisi, ardından direk damgasını vurdu. Campanharu’nun şutu, üst direk ve kale çizgisi arasında gidip geldi. VAR’ın “top çizgiyi geçmedi” kararı konuk ekipte şok etkisi yarattı.

Haberin Devamı

Yok böyle düello

55’te Arda’nın kendi kalesine attığı golle Gençler buz kesti: 1-2. 61’de Kanga’nın 62 ve 68’de Sio’nun gol sevinci VAR’dan döndü. 69’da Berat, savunmadan seken topu gol yapınca, ev sahibi ikinci kez eşitliği sağladı: 2-2. 84’te bu kez Sefa’nın golü de VAR’dan dönüp gole dönüşmedi. 90’da Kvrzic’in kaptırdığı topu Oğuzhan kendi kalesine gönderdi: 3-2. Haftaya damgasını vuran maçı kaybeden Kayserispor, kazanamama serisini 10 maça taşırken, Gençlerbirliği puanını 18’e çıkardı, Mustafa Kaplan ile yükselişini sürdürdü.

YORUM YAZ