MENÜ

Boupendza atıyor Hatay uçuyor

Abone Ol Google News

Ligin yükselen değeri Hatayspor, Kasımpaşa’yı Boupendza’nın ilk; Aabid, Abdurrahman Canlı ve Kamara’nın ikinci yarıdaki golleri ile 4-1 yendi, İstanbul’daki zaferlerine bir yenisini daha ekledi.

Haberin Devamı

Son 10 maçta ancak 2 kez kazanan ev sahibi, ilk yarıda 1-0 yenildiği rakibinden hem rövanşı almak hem de bir galibiyet serisinin ilk adımını atmak için sahaya çıktı. Fuat Çapa, gözdeleri Luckassen ve Sadiku’nun boşluğunu Tosic ve kaptanı Aytaç Kara ile doldurdu. Ömer Erdoğan ise Riberio ve Pablo’nun cezalı olduğu haftada Muhammed Mert’i sahaya sürdü. Traore, Akintola, Diouf ve Boupendza’dan oluşan ‘Mahşerin Dört Atlısı’ ile de İstanbul’un fethine kaldığı yerden devam etmeyi amaçladı. İlk yarıda karşılıklı ataklara ve kaçan fırsatlara noktayı Süper Lig’in golcüsü Boupendza koydu. Forma giydiği son 17 Süper Lig maçındaki 17. golünü ağlarla buluşturdu. 44’te Boupendza şutladı, Ertuğrul’un elinden sektirdiği topa Atintola hamle yaptı. Başarılı bir son vuruş yapan Gabonlu, takımını öne geçirdi: 0-1.

4 deplasmanda 12 puan

Haberin Devamı

56’da Hadergjonaj ortaladı, Thelin göğsü ile düzeltip kalabalık savunma arasından köşeye vurdu: 1-1. 71’de Yusuf Erdoğan’ın hatalı pasında topu Traore şutladı. Savunmadan seken topu Aabid düzgün bir vuruşla kaleye gönderdi: 1-2. 84’te Abdurrahman Canlı, Traore’nin pasını köşeye yolladı, Süper Lig kariyerindeki ilk golünü çimleri öperek kutladı: 1-3. 90+1’de son sözü Kamara söyledi. Brecka’yı kilitleyen Kamara, çaprazdan farkı üçe çıkardı: 1-4. Hatay, bu galibiyetle son 4 deplasman maçını da kazanma başarısı gösterip, zirve yürüyüşünü sürdürdü.

YORUM YAZ