MENÜ

Ankaragücü'ne rahat yok

Abone Ol Google News

Gaziantep FK’yı konuk eden Başkent ekibi, Sousa’nın 84’teki golüne engel olamadı, tehlikeli bölgeden uzaklaşma fırsatını kaçırdı. 4 haftadır kazanamayan Sarı-Lacivertliler 38 puanda kalırken konuk takım 54 puana ulaştı.

Haberin Devamı

Ev sahibinde sakat ve cezalılar, karşılaşma öncesi Hikmet Karaman’ı sürpriz isimlere yöneltti. Bu sezon tek maçta forma şansı bulan Embiya Ayyıldız, takımın vurucu gücü olarak sahaya sürüldü. Kitsiou-Tiago ikilisi kanat bindirmeleri ile ataklara destek verirken Alper, Çekiçi ve İbrahim üçlüsü orta alana hareket getiren isimler oldu. Son 11 maçtır deplasmanda kazanamayan Gaziantep FK’da ise Sa Pinto, kariyer rekoru peşinde koşan, son haftaların formda ismi Muhammet Demir’i sınırsız yetkilerle sahaya sürdü. İlk 45’te oyun orta alanda sıkışıp kalırken, ev sahibi adına Alper Potuk’un iki, Endri Çekiçi’nin bir şutu oyuna heyecan kattı.

Paniğe girince...

Sa Pinto, takımın dinamosu Maxim’i kenara aldi, ikinci yarıya Andre Sousa hamlesi ile başladı. Bu hamle konuk ekibi hareketlendirdi. 84’te savunmanın hatasını Kenan iyi değerlendirdi, ceza sahasına çıkardığı pasa Sousa altı pasta dokundu: 0-1. Bu gol sonrası Başkent ekibi en azından bir beraberlik adına bastırdı. Ancak panik havası, atakların olgunlaşmasına engel olunca, Gaziantep FK 11 maç sonra rakip alandan üç puanla dönme başarısı gösterip, puanını 54’e yükseltti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ