MENÜ

Ankaragücü'ne Gümrük şoku!

Abone Ol Google News

Düşme hattının üstünde 1 puan farkla sıralanan iki takımın mücadelesi yüksek tempoda oynandı. Süper Lig’in en çok gol atan 3. takımı Karagümrük’ün teknik patronu Andrea Pirlo, Shukurov-Ricci- Ozdoev üçlüsü ile orta alanı parselledi. Colley’in sürüklediği ataklarda Borini ve Diagne yine gol yollarında tehlike yarattı. Ömer Erdoğan ise rakip savunmayı kanatlardan delmek üzerine oluşturduğu oyun planında Beridze’yi anahtar olarak kullandı. Taylan-Emre ikilisinin sürüklediği ataklarda Ali Sow takımının gol ayağı olarak sivrildi.

Haberin Devamı

31’de Ali Sow’un savunma arkasına gönderdiği topla buluşan Beridze’ye kaleci Batuhan’ın teması sonrası hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. VAR uyarısı sonrası pozisyonu izleyen Kardeşler, kararını değiştirmedi. Atışı kullanan Pedrinho, topu üstten tribünlere yolladı.

Colley damgası

35’te Colley’in ceza sahası dışından çektiği sert şut direkten döndü.

45+1’de Colley’in geliştirdiği atakta Ozdoev topu Shukurov’a aktardı. Özbek oyuncunun pasını altıpas çizgisi üzerinden Diagne şutladı: 0-1.

Haberin Devamı

65’te yine sahneye çıkan Colley, son çizgide mucize çalımlarla ceza sahasına girdi, kendini yerde buldu. Arda Kardeşler’in penaltı kararı sonrası topun başına geçen Borini, kaleci Gökhan’ın hamlesine rağmen topu ağlarla buluşturdu: 0-2.

Karagümrük bu galibiyetle orta sıralara yelken açarken, Ankaragücü ise tehlikeli bölgeden uzaklaşma umutlarını gelecek haftalara sarkıttı.

YORUM YAZ