MENÜ

Yeni sezon öncesi...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sezonun Trabzonspor açısından en iyi tarafı sonunda bitiyor olması... Yönetim, gelecek sezon hazırlıklarına şimdiden başlamalı, bunun için de ilk olarak kongre kararı almalıdır.

Hacıosmanoğlu’nun başkan seçildiği olağanüstü kongre öncesinde bütün adaylarca kabul gören yegane düşünce, 6 ay sonra yapılması gereken olağan kongrenin de 2 sene ertelenmesi ve seçilecek olan başkan ve yönetiminin 2 buçuk sene boyunca Trabzonspor’u idare etmesi gerektiği yönündeydi. Genel Kurul sırasında bu konuda yapılan oylamada ise delegelerin ciddi bir kesiminin başkan adaylarının düşüncesini paylaşmadığı görülmüştü.

Nitekim yapılan değişikliğin delegelerden biri tarafından mahkemeye taşınması sonucu mahkeme, kongrenin ertelenmesini belli hukuki gerekçelerle iptal edip, aralıktaki olağan kongrenin gerçekleştirilmesi gerektiği şeklinde bir karar verdi. Trabzonspor yönetimi tarafından Yargıtay’a taşınan davada Yargıtay’ın vereceği karar bekleniyor. Yargıtay kararının da aynı yönde olması halinde seçimli genel kurul yapmak yönetim için mecburi olacak.

Böyle bir durumda, yeni sezon planlaması başladıktan sonra yapılacak bir kongrenin takıma zarar vereceği ve bir yıl daha kaybedilmesine yol açacağı aşikar. Bu ihtimali düşünen başkanın, tutarlı olma adına, gelecek sezonun ortasına denk gelmesi muhtemel Yargıtay kararını beklemeyip Trabzonspor’u bu riskten uzak tutmak adına kongre kararı almasını beklemek de Trabzonspor camiasının haklı bir beklentisi olacaktır.

Kaldı ki; Sezon boyunca yönetimin Trabzonspor camiasına yakışmayacak derecedeki tartışmaları, başkanın Trabzonspor’u daha önce olmamış şekilde siyasallaştırma çabaları, yönetim içi kavgalar ve istifalar, Teknik direktör değişikliklerinin maddi ve sportif zararları, takımın ligdeki kötü sıralaması ve pilot takımın küme düşmesini de düşündüğümüzde, kongre kararı almak için Yargıtay’ın kararının beklenmesine gerek olmadığı ve başkanın devam etmek istiyorsa güven tazelemesi gerektiği de ortadadır.

YORUM YAZ