MENÜ

Sorumlu kim?

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Trabzonspor’u yönetenlerde bunların hiç biri yok. Olsaydı bugün bu yazıyı yazmak zorunda kalmazdım.

İlk toplantısından itibaren istifalar yaşanan bir yönetim, 1 senelik görev süresinde 3 teknik direktör, 2 sportif direktör ile yollarını ayırmış bir başkan... Sezona sayılı günler kala yapılan onlarca transfer ve 1 senede en az 100 milyon artan borca karşı duyarsız bir anlayış.

Ligde 5 hafta geride kalıyor, takım 4 puanla ve hala belli olmayan 11’iyle son sıralarda. Bunun adına da öze dönüş diyoruz. Peki bu durumun baş sorumlusu başkan mı? Hayır. Başkanı ne ile suçlayabiliriz ki? Hayatı boyunca yönetiminde bulunduğu kurumsal bir yapı olmuş mu? Hayır. Mesleği uzmanlık alanı ne? Belli değil. Yaptığı harcamaların ileride doğuracağı sonuçları bilmeye yetecek kadar finans bilgisi var mı? Yok.

Bildiğince yönetmeye çalışıyor, ‘transfer’ diyorlar, yapıyor. ‘Para yok’ diyorlar kredi alıyor. Gelinen durumdan bihaber, hâlâ her şeyin düzeleceğini düşünerek sabır dilenciliği yapıyor. Başkanın eleştirilecek birçok özelliği var ancak gelinen durumun sorumlusu başkan değil.

Birkaç gündür eleştirilerin odak noktası olan Vahid hoca mı sorumlu? Hayır. Adam geldiği günden beri bu takımın takım olabilmesi için 6 ay-1 sene arası zamana ihtiyaç olduğunu sayısız kez söyledi. Futbolcuları suçlayan açıklamaları eleştirilebilir ancak bu durumun sorumlusu Vahid hoca olamaz. Sezona sayılı haftalar kala kadroyu tepeden tırnağa yenileyip o sezonda başarı bekleyenler hayal aleminden çıkmalılar.

Sorumlu arıyorsanız, cebinde Trabzonspor üye kimlik kartı taşıyıp, aidatlarını ödeyene ya da ödetene oy veren zihniyete bakmalısınız. Yıllarca kurumsal yapı diye nutuk atıp seçim gecesi bu yönetime oy isteyenleri, Trabzonsporluyum deyip 40.000 liraya aday destekleyenleri görmelisiniz. Kongre öncesi insanları sadece söyledikleri ve ne kadar sert konuştuklarıyla değerlendirenler de bu işin sorumlularıdır. Kulübe hâlâ üye olmayanlar da... Biraz daha yöneticilik oynayayım diye olanlara sessiz kalıp, başkana ‘Bu iş böyle olmaz?’ demekten yoksun yönetim kadrosudur bu işin sorumlusu.
Bu anlayışa bu başkan müstehaktır. Bu anlayış değişmedikçe değişen tek şey başkanın ya da hocanın adı olur. Trabzonspor camiası öncelikle kendisiyle barışmalı, özeleştiri yapmaktan çekinmemelidir...

YORUM YAZ