MENÜ

Doğru adımlar

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Aradan on yıllar geçmiş olsa da akıllarda kalan bir kaç maçtan biri de Trabzonspor-İnter maçıdır. 28 yıl sonra yine 14 Eylül’de gelen bir İnter galibiyetiyle Şampiyonlar Ligi’ne ilk adımı atmak, hem geçmişi anmamızı hem de geleceğe daha umutlu bakmamızı sağladı. Trabzonspor taraftarlarının çoğu 28 yıl önceki kadroyu ezbere bilir. O zamanın şartlarında alınan galibiyet, Şampiyon Kulüpler Kupası kazanmayla eş değer bir başarıydı şüphesiz. Çarşamba akşamı alınan galibiyet ise, sadece bir başlangıç olmalı.
28 yıl önce alınan galibiyetin devamının getirilebilmesi zamanın şartlarını da hesaba kattığımızda zaten imkânsıza yakındı diyebiliriz. Peki ya şimdi? Bu sene en azından gruplardan çıkmak, seneye yine Şampiyonlar Ligi’ne katılmak, her seferinde bir adım daha ilerlemek bu galibiyeti abartmak mı olur? Hayır. Önemli olan sadece doğru adımları atabilmek...
En parlak zamanında yakalamamış olsak da, İnter galibiyetiyle, gruptan çıkmanın ihtimal dahilinde olduğunu daha net görmüş olduk. Bu aşamada Trabzonspor’un geniş sayılabilecek kadrosunun ve çokça tartışılan Play-Off sisteminin avantajlarını daha net görmeliyiz. Trabzonspor bu sezon iki kulvarda da değişik rotasyonlarla oynayabilecek bir kadroya sahip. Muhtemelen sadece bu sezon uygulanacak olan Play-Off sistemi ise ligde oluşabilecek kazaları, ligin sonunda telafi etme imkânı sağlıyor. Bu durum Trabzonspor’un bu sezonki en önemli şanslarından biri olarak görülmeli. Şenol ve Ünal hocalar bu durumun stratejik avantajlarından faydalanacaktır.
Trabzonspor alt yapısını güçlendirebildiği sürece her sezon bir öncekinden daha güçlü bir yapıya kavuşacaktır. Çarşamba akşamı sahanın tartışmasız en iyisi, takım kaptanı Tolga Zengin, ne yazık ki , Trabzonspor’un ilk onbirde forma giyen tek alt yapıdan yetişmiş futbolcusu. Bu durumun düzeltilmesi adına uzun vadeli adımların şimdiden atılması ise yönetime düşen en büyük görev.
Geçen sezonun devamı olarak bu sezon Trabzonspor için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Farkında olmalı, doğru adımlar atılmalı. Başarıyı alışkanlık haline getirmek de, on yıl sonra bu günleri anmak da Trabzonspor’un elinde...

YORUM YAZ