MENÜ

Zafer Welsford'un

Abone Ol Google News

57’nci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 8 etaptan 5'i tamamlandı. Dün bisikletçiler, 192km'lik Manisa-Ayvalık güzergahında pedal çevirdi. Son 700m'de yaşanan kaza ana grubu ikiye böldü. Kazayı geçen yaklaşık 25 sporcu finişe doğru kıyasıya mücadele verdi. Ana grubun ortasında olan kazanın gerisinde kalan grup ise durmak zorunda kaldı. İşte bu 25 sporcunun arasında yer alan DSM Takımı'ndan Avusturyalı sporcu Sam Welsford finişi 04:13:49'luk derecesiyle geçen ilk isim olmayı başardı. İkinciliği Alpecin-Fenix’ten Belçikalı Jasper Hilipsen, üçüncülüğü ise Human Powered Health’tan Hollandalı Arvid de Kleijn elde etti. TUR2022'de böylece geride kalan 5 etaptan 3'ünü Avustralyalı bisikletçiler kazanmayı başardı.

Haberin Devamı

Mustafa Sayar genel klasmanda yerini korudu

Fransa'nın Arkea-Samsic takımından Kolombiyalı yıldız tırmanışçı Nairo Quintana, yarıştan çekildiği etapta gözler genel klasmandaydı... Şampiyonu belirleyecek 4. etap olan İzmir-Manisa tırmanış bölümünü kazanan Eduardo Sepulveda (19:18:07) zirvedeki yerini korumayı başardı, en yakın rakibiyle farkını 10 saniyede tuttu. Genel klasmanda ayrıca 4. etap sonunda ilk 10'a giren Sakarya Takımı'nın sporcusu Mustafa Sayar dünkü yarış sonunda yerini korudu. Diğer mayo dağılımlarında değişiklik yaşanmadı. Kırmızı mayo Sepulveda'da, Beyaz mayo Ukraynalı sporcu Sakarya BB’den Vitaly Buts’ta, yeşil mayo ise Belçikalı Jasper Philipsen’de kaldı.

Haberin Devamı

Bugün 'Şehitlere saygı' etabı...

57.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun altıncı etabı bugün koşulacak. Bisikletçiler bu etapta 1915Çanakkale Köprüsü’nden geçerek bir ilke daha imza atmış olacaklar. 204.6 kilometrelik Edremit-Eceabat etabı, '57. yıl' vurgusuna ithafen 57. Alay Şehitliği’nin önünde sona erecek. Etapta sadece Avustralyalılar değil, onlara rakip olacak 7 Yeni Zelandalı sporcu da birincilik için mücadele verecek.

YORUM YAZ