MENÜ

Yine olmadı

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Potanın Kraliçeleri, Avrupa’nın 1 numaralı kupası; Euroleague’de 6. kez Final-Four’a kalmıştı... Eski yıllara oranla bütçesi yüksek bir kadroya sahip olmasa da Sarı-Lacivertliler finale çıkma başarısını; hem de son şampiyon, ev sahibi ve kupanın favorisi olarak gösterilen UMMC Ekaterinburg’u eleyerek gösterdi. Kanarya’nın aldığı zafer, iki kez finalde kaybettiği şampiyonluk için de umut vermişti ancak yine olmadı. Temsilcimiz finalde, bu sezon yenilgi yüzü görmemiş bir diğer Rus temsilcisi Dinamo Kursk’a 77-63 kaybetti ve Avrupa 2.’liğinde kaldı.

Hücumda büyük sıkıntı yaşadık

Fenerbahçeli oyuncuların üzerindeki ‘bu kez kupayı kaybetme lüksümüz yok’ baskısı da yenilgi aldığı diğer finallerde olduğu gibi, mağlubiyette etkili olan sebeplerden sadece biriydi... Potanın Kraliçeleri aslında mücadeleye 10-0 gibi müthiş bir seriyle başladı. Ancak bu bölümde 13 sayı atan Angel’ı durduramayınca, fark kapandı, ilk çeyrek 18-17 lehimize bitti. Maç boyunca, hücumda büyük sıkıntı yaşayan Fenerbahçe karşısında Dinamo Kursk’ta Angel’ın skorer oyununa Vadeeva, Ciak ve Price’nın da basketleri eklenince fark açıldı: 26-19, Alan savunmasına karşı hücum etmekte zorlanan ve boş dönen Kanarya, devreyi 44-34 geride bitirdi. İlk yarı sonrası 6’da 1 üçlükle oynayan temsilcimizin hücumdaki sıkıntısı istatistiklere de yansıdı. Asistlerde rakibinin çok gerisinde kalan (11/5) ve bir tek, içeri penetre ettiği anlarda faul almayı başaran Fenerbahçe, serbest atışlarda 11/14’le oyunun içinde kalmaya çalışırken, ikilik atışlarda ise 10/22’de kaldı.

Farkı 2’ye indirdik...

İkinci yarıyada iyi bir giriş yapan Rus ekibi, 23. dakikada farkı 18 sayıya (54-36) kadar çıkardı. Quigley, Parker ve Gruda’yla Fenerbahçe, farkı hızla eritmeye çalışsa da Dinamo Kursk son periyoda 62-55 Dinamo Kursk’un üstünlüğüyle girildi. Final periyoduna iyi başlayan Fenerbahçe, Quigley’nin üç sayılık basketiyle 31. dakikada farkı 2 sayıya (62-60) düşürdü. Maçı lehine çevirme şansı yakalayan Kanarya bunu değerlendiremedi ve hücumda alternatif yaratamadı. Buna karşılık Cruz, Ogwumike ve Prince ile 15-0’lık seri yakalayan Dinamo Kursk, 77-63’lük skorla zafere gitti ve namağlup şampiyonluğunu
ilan etti.

YORUM YAZ