MENÜ

Yeni rota Tokyo!

Abone Ol Google News

Takım sporlarında, Türkiye’nin en başarılı branşlarının başında gelen Türk kadın voleybolu, madalya koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. A Milli Takımımız, Avrupa Şampiyonası tarihinde 16 yıl sonra ikinci kez gümüş madalya elde etti. Finalde son Avrupa, Dünya ve olimpiyat 2.’si Sırbistan’la karşılaşan Ay-Yıldızlılar belki de kritik anlarda çok fazla basit hata yapmasa şu anda şampiyonluk zaferini kutluyor olacaktı. Altın madalyanın kapısından dönen, yeniden yapılanmış, genç ve dinamik Filenin Sultanları için artık yeni bir dönem başlıyor...

Haberin Devamı

Geride kalan 2 yıllık süreçte kadın voleybolu jenerasyon değişimine girmişti. Altyapıda çok iyi bir jenerasyon yakalanmış hatta 2017’de genç kızlarımız dünya şampiyonu olmuştu. Ancak A takım seviyesinde gençlerle mevcut kadrodaki tecrübeli isimleri aynı kadroda koordine etmek gerekiyordu.

Guidetti 2017’de göreve geldi

Bunun için uzun seneler Vakıfbank’ı çalıştırmış, Türk oyuncuları çok iyi tanıyan, aynı zamanda Hollanda ve Almanya Milli Takımları’nda başarılı sonuçlara imza atmış başantrenör Giovanni Guidetti’ye bu görev verildi. Guidetti, Milli Takım’ın başına geçtiği 2017’de yaptığı açıklamalarında da “İstediğim takım tutkulu, mücadeleci olacak” demişti. ..Ve son Avrupa Şampiyonası’nda sahada gerçekten yüreğiyle mücadele eden bir Milli Takım gördük. Şampiyonluğu kaçırmamız herkesi üzse de mücadeleci oyunumuz tüm Türkiye’yi gururlandırdı.

Haberin Devamı

Jenerasyon değişimi

Guidetti’li dönemde Filenin Sultanları 3 önemli organizasyonda sınav verdi; 2017 Avrupa, 2018 Dünya ve 2019 Avrupa Şampiyonası... Aralarda da Dünya Milletler Ligi’nde (2017, 2018, 2019) boy gösterdik. Bu turnuvaların hepsi, ileriye bir adımdı. Alınan sonuç tabii ki önemliydi ama daha da önemlisi her organizasyon genç jenerasyonu bir sonrakiye hazırlamaktı. 2017 Avrupa’da Gözde, Eda, Naz, Bahar, Güldeniz, Neriman, Polen, Meryem gibi tecrübeli kadroya Kübra Aktürk ve Hande Baladın eklenmişti. Bu ilk sınavda Avrupa 3.’lüğü elde edilmişti. 10. olduğumuz 2018 Dünya Kupası’nda artık tam bir geçiş dönemi yaşanmıştı. Kaptan Eda’nın dışında kadroda; Ebrar, Zehra, Cansu, Aylin, Çağla, Derya gibi genç isimler vardı. 2019 Avrupa Şampiyonası ise geçiş dönemi sonrası yeni kadrodan tam randıman alacağımız bir organizasyon oldu. Sonucu da gümüş madalyayla tamamlandı.

Olimpiyat elemesine geri sayım

26 yaş ortalamasına sahip bir kadromuz var ve Avrupa sınavında daha da iyi olacağının sinyalini verdi. Şimdi ki, en yakın hedefimiz ise 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’na katılmak olacak. Tecrübeli çalıştırıcı Avrupa Şampiyonası’nın biter bitmez, mesajını verdi. Guidetti sosyal medyadan, “Bu inanılmaz teşekkür ederim. Bu inanılmaz ekiple 15 Mayıs’tan bu yana çok çalıştık. Ve Sırbistan’a 5. seti 15-13 vererek kaybettik. Ama bu bizim için büyük bir adım oldu. Şimdi Tokyo’ya odaklanma zamanı” açıklamasına yaptı. 6-12 Ocak 2020 tarihleri arasındaki Avrupa Olimpiyat Elemeleri’ne katılacak olan Filenin Sultanları’nın önünde artık 3 aylık bir süreç var...

YORUM YAZ