MENÜ

Ve o şimdi olimpiyat şampiyonu

Abone Ol Google News

Türk okçuluğunda bir efsane doğdu... Türkiye, Mete Gazoz'u Yasemin Ecem Anagöz'le birlikte Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda daha 17 yaşındayken tanımıştı. Derecesi 17.'likti ancak müsabakaları sırasında yaptığı atışlarla hepimize büyük heyecan yaşatmıştı. Şimdi ise Mete Gazoz'u bütün dünya tanıdı. Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunları'nda 8. gün geride kalırken, tekvandoyla 2 bronz kazanan Türkiye'nin henüz altın madalyası yoktu. Herkes, güreş, karate ve cimnastiğe odaklanmıştı ki, Mete Gazoz güneş gibi doğdu!.

Haberin Devamı

Okçuluk kürsüsünde bir Türk

Okçuluk madalyalarına ambargo koyan Güney Kore'nin 2 sporcusu 3. turu görmeden elenmiş, dünya rekortmeni Kim Woojin de çeyrek finalde kürsüden olmuştu. 22 yaşındaki sporcumuz ise, çeyrek finalde dünya şampiyonu ABD'li Ellison’u yıktı, finalde de soğukkanlı bir şekilde İtalyan rakibini geçerek olimpiyat şampiyonluğuna ulaştı. Mete Gazoz, Türk okçuluğunun olimpiyatlardaki ilk madalyasını getiren sporcu oldu. Okçuluk ayrıca, Türkiye’ye olimpiyatlarda altın madalya kazandıran 7. branş olarak tarihe geçti.

Haberin Devamı

Sporcu yetiştirmede örnek rol model

Aslında Mete Gazoz, olimpiyat şampiyonu olmak için daha küçük yaştan itibaren yetiştirilmeye başlanmıştı. 3 yaşında ok ve yayla tanıştı, çünkü okçu bir aileden geliyordu. Ve bu yolda ilerlemesi için Mete Gazoz, omuz gelişimi için 8 yaşına kadar yüzme, koordinasyon katkısı için basketbol, görme ve dikkat yeteneğini geliştirmek için 1 sene resim, göz ve el koordinasyonu için de 2 yıl boyunca piyano dersi aldı. Yani, adeta yeni nesil bir sporcu olarak yetiştirilen Mete Gazoz'un başarısı tesadüf değil!..

Dünya ve Avrupa rekoru kırdı

2016 Rio'dan 2020 Tokyo sürecinde Mete Gazoz, Dünya Kupası serilerinde birçok kez kürsüye çıktı. Dünya sıralamasında ilk 5 içerisinde yer aldı. Avrupa Grand Prix'sinde sıralama atışlarında 698 puanla gençler dünya ve büyükler Avrupa rekorlarını kırdı. Ve şimdi artık bir olimpiyat şampiyonu...

Mental anlamda baskıyı azaltır

Mete Gazoz'un altın madalyası şu yönden de önemli; olimpiyatta ilk hafta biterken geldi ve mental anlamda birçok sporcunun üzerindeki altın madalya baskısını azaltmış oldu. Umarım bu olumlu gelişme, aynı zamanda mücadelesini sürdüren sporcularımız için de itici güç olur.

YORUM YAZ