MENÜ

Uçmaya devam!

Abone Ol Google News

Kayakla atlamada Fatih Arda İpçioğlu’nun finale kaldığı 4 Tepe Turnuvası'nın Innsbruck etabı önceki gün iptal edilmişti. Ancak 23 yaşındaki Milli sporcumuz dün yeniden yapılan elemeleri geçti, tarihte 2. kez finalde boy gösterdi. 'Uçan Türk' finalin ilk turunda eşleştiği son olimpiyat şampiyonu Alman Andreas Wellinger’i geçemese de yine gururlandırdı.

Haberin Devamı

Kış Olimpiyat Oyunları'nda ikinci kez kota alan ve şubat ayındaki Pekin 2022'de ülkemizi temsil edecek olan Fatih Arda İpçioğlu, olimpiyat öncesi yaşattığı tarihi performansıyla da göz doldurdu. Dünya Kupası serisinde en iyilerle kapışan Milli sporcumuz, kayakla atlamanın en prestijli '4 Tepe Turnuvası'nda da resmi olarak 2. -teknik olarak 3.- final biletini, yani ilk 50 sporcu arasına girmeyi başardı. '4 Tepe Turnuvası'nın Innsbruck etabında salı günü yapılması planlanan finaller, hava koşulları nedeniyle yapılamamıştı. Final olmayınca, jüri de Innsbruck'taki elemelerin de iptal edildiğini açıkladı. Yeni elemelerin ise '4 Tepe Turnuvası'nın kapanış etabının düzenlendiği Bischofshofen'da yeniden yapılacağını açıkladı.

Haberin Devamı

İptale rağmen yine finale çıktı

İkinci kez final yakaladığımız yarışın iptal olması durumu aleyhimize çevirse de Fatih Arda İpçioğlu, 'Ben yine yaparım' dedi ve sonuca gitti. Bischofshonfen'daki Paul Ausserleitner Tepesi'ne taşınan elemeler yeniden yapıldı. Tepe boyutu 142.0m olan yarışta Milli sporcumuz 115.0m'lik atlayış ve 98.8 puanla 44. sıradan ilk 50'ye girdi, finale kaldı. Eşleşme sistemine göre yapılan finalin ilk turunda 23 yaşındaki Milli sporcumuz, elemeleri 7. sırada bitiren son olimpiyat şampiyonu Alman Andreas Wellinger'le eşleşti. Elinden geleni yapan Milli sporcumuz 124m'lik atlayış ve 114.5 puana ulaştı. Ancak Alman sporcu 129.5m'lik atlayış ve 128.9 puanla kazanan taraf oldu ve finalin 2. turuna çıktı. Fatih Arda İpçioğlu bugün TSİ 16.30'da 4 Tepe'nin son ayağının elemelerinde mücadele edecek.

Uçmaya devam

YORUM YAZ