MENÜ

Türkiye uçtu!

Abone Ol Google News

Profesyonelanlamdayaklaşık10yılgibibir geçmişe sahip kayakla atlamada Türkiye rüya gibi bir sezonu geride bıraktı. Başta da yabancı basının 'Uçan Türk' lakabını taktığı Fatih Arda İpçioğlu'nun tarihi başarı serisi, Türk kayakla atlama branşının 8 ay içinde büyük bir sıçrama yapmasını sağladı. Alınan dereceler belki 'yürümeye başlayan bir bebeğe' benzetilebilir ancak geçen süreçte verilen emeklerin karşılığının alınması ve bunu bu kadar kısa sürede başarmak takdir edilmesi gereken en önemli kriterlerden biriydi.

Haberin Devamı

Dünya Kupası'nda puan aldık

Milli sporcu Fatih Arda İpçioğlu önderliğinde ağustos ayındaki Continental Cup yarışlarıyla başlayan 8 aylık serüvende tarih üstüne tarih yazıldı. Türkiye, kayakla atlamanın en prestijli turnuvası Dünya Kupası takviminin içinde yer alan, neredeyse tüm yarışlara katıldı. Bu yarışlarda yer almak bizim için bir ilkti, daha da önemlisi Fatih Arda İpçioğlu'yla gelen finaller bu başarıyı ikiye katladı. Son olarak sezon Slovenya'daki uçuş rampası Planica'da tamamlandı. 18 yarışta mücadele eden Fatih Arda İpçioğlu sezonu 6'sı Dünya Kupası etabı, 2'si olimpiyat, 3'ü 4 Tepe Turnuvası, 1'i Dünya Uçuş Şampiyonası olmak üzere 12 finalle kapattı. Milli sporcumuz bu süreçte 1 kez 4 Tepe Turnuvası'nda finalin ilk turuna da geçerek Dünya Kupası'nda hanesine puan yazdırmayı başardı. Ve uçuş rampalarına geçildiğinde 145.0 m'de olan Türkiye rekorunu üst üste 3 kez geliştirerek, 196.6m'ye kadar çıkardı. Bu kafilede ayrıca Muhammed İrfan Çintimar ve Muhammed Ali Bedirde bizi temsil eden diğer iki sporcumuz oldu.

Haberin Devamı

Erzurum'u verimli kullanma zamanı!

Kayakla atlamayı belli bir seviyeye taşıyan bu sporcular üstüne düşüldüğünde neler yapabileceğini bir kez daha ortaya koydu. Kayakla atlamada artık yaz sezonuna giriliyor ve antrenman dönemi. Erzurum'daki Atlama Kulesi'ndeki sıkıntı giderilerek sporcuların yurt dışı kampları yerine, evlerinde daha verimli şekilde antrenman yapmaları sağlanmalı...

YORUM YAZ