MENÜ

Türkiye sizinle gurur duyuyor

Abone Ol Google News

Londa 2012'de olimpiyat programına alınan kadın boksunda Türkiye, Tokyo 2020'de ilk kez katılım gösterdi ve 3 sporcuyla yer aldı. Dünyanın 1 numarası olan 2 Buse(N)az'larımız aldıkları galibiyetler ve yazdıkları tarihi zaferle Türkiye'nin gururu haline geldi. İki sporcumuz da dün final için ringe çıkmıştı. Daha önce çeyrek finallerini kazanarak bronz madalyayı garantileyen Sürmeneli ve Çakıroğlu'na bu yetmezdi... Çünkü onlar Tokyo'ya tarihi şampiyonluklar için gelmişti.

Haberin Devamı

Her rakibe ayrı taktik

Ringe önce 51 kiloda Buse Naz Çakıroğlu çıktı. Karşısında Tayvanlı rakibi Hsiao-Wen Huang vardı. Her rakibi için farklı taktik uygulayan Buse Naz, diğer maçlarındaki gibi çok atak değil daha temkinliydi. 2. raunt hariç 1. ve 3. rauntlarda 5 hakemden de tam puan alan Buse Naz özellikle de son bölümde hareketli oyunuyla rakibini şaşırttı ve 5-0'la finale çıktı

2 saydırma, 1 ihtar!

69 kilodaki Busenaz Sürmeneli de final sevincimizi ikiye katladı. 1.77 boyuyla dikkat çeken Hintli rakibi Lolina Borgohain karşısında milli sporcumuz biraz tutuk başlasa da ardından bir açıldı pir açıldı.. Hintli rakibi bir anda ne olduğunu anlamadı... Busenaz, rakibine hakemin 2 kez saydırmasını ve 1 kez ihtar almasını sağladığı maçın 3 raundunda da üstünlük sağladı ve 5-0'lık galibiyetle ringden ayrıldı. Bu çifte finalle, sadece Türk kadın boksunda değil, Türk spor tarihinde boks branşında olimpiyatlarda bir ilk yaşandı.

Haberin Devamı

Tarihteki ilk çifte final

Olimpiyatta boks branşında daha önce hiç altın madalyası bulunmayan Türkiye, ayrıca iki boksörle de final mücadelesi vermemişti. Buse(N)az'larımız daha önce bronzu garantilemişti, şimdi de gümüş madalyayı garantiledi. Ancak onların hedef rengi belli: ALTIN. Yani, Türkiye ilk kez bir olimpiyatta iki gümüş madalya almayı başardı. Ancak iki altın gelirse tarih üstüne tarih yazılacak. Türk boks tarihindeki ilk olimpiyat altınını hem de 2 tane birden, kadın boksörler kazanmış olacak.

YORUM YAZ