MENÜ

TUR2023'ün kralı Lutsenko

Abone Ol Google News

Cumhuriyetimiz’in ve Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 100. yılını kutladığı 58. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sona erdi... Alanya’da başlayıp, ülkemizin en güzel kıyı şeritlerinden güney batı sahillerini, dağlarını aşan dünyanın en iyi pedalları, TUR2023’ü İstanbul’da tamamladı. TUR2023’ün akılda kalanlar arasında tabii ki; yüksekliği, rakımı, görselliği, zorluğu ve birçok özelliğiyle tarihe geçen, ayrıca dünya bisiklet camiasını kendine hayran bırakan Fethiye’deki Babadağ Tırmanış etabıydı...

Haberin Devamı

Babadağ etabını kazandı, şampiyon oldu

Zaten Babadağ etabı, şampiyonun da belirleyicisi oldu. Astana Takımı’nın Kazak sporcusu Alexey Lutsenko, 3. etapta öyle rahat bir performans sergiledi ki, atağını bitişe 800m kala yaparak, tarihi tırmanışı zaferle kapattı. İşte bu tırmanış performansı, Alexey Lutsenko’ya 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun şampiyonluk kupasını kazandırdı. İstanbul’daki son yarışa kadar, turkuaz mayoyu üzerinde taşıyan, zaman farkını her etap sonrası arttıran ve rakiplerinin yaklaşmasına izin vermeyen Lutsenko, Genel Klasman’da (30.10.14) liderliğini ilan etti. Yarış sonrasında konuşan Lutsenko, “TUR’a en son geldiğimde güzel bir etap galibiyeti almıştım. Ancak genel klasmanı o kadar az bir farkla kaçırmıştım ki onu kazanmak için yeniden gelmek zorunda kaldım. Genel klasmanda yarışı kazandığım için çok mutluyum. Geçmiş yıllarda genel klasmanı bir tane ana tırmanışı olan bir etap belirlerdi. Ancak bu sene daha fazla tırmanış ve zorluklar içeren bölümler eklenmişti. Bu sene yarışı daha çok sevdim. Babadağ finişi, tarihe geçecek bir etap oldu. Çok etkileyici, sert, uzun, nefes almaya fırsat vermeyen bir yarış. Bu tırmanışı aklımızı kullanarak ve hiç hata yapmadan çıkmanız gerekiyor. Genelde bu çıkış hakkında kimse bilgi sahibi değildi. Oysa beni neyin beklediğini iyi biliyordum. Parkura çalışmıştım. Bu organizasyon büyüyor. Ben de bu organizasyonu çok beğeniyorum, seviyorum. Programıma uydurabilirsem kesinlikle yeniden geleceğim” dedi.

Haberin Devamı

Yeşil mayonun şampiyonu 3. kez Philipsen

Yarışın ilk iki etabını kazanan Jasper Philipsen de dünkü İstanbul-İstanbul parkurunda zafere gitti. Belçikalı sprinter, TUR2023’teki 4. etap zaferine uzanırken aynı zamanda sprint liderini gösteren yeşil mayoyu da 2021 ve 2022’nin ardından üst üste 3. kez kazanmayı başardı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye ayrıca Jan Vine’ın 7. etaptaki uzun soluklu kaçışı unutulmazlar arasına girdi. Tırmanış liderini gösteren kırmızı mayonun kralı olan Avustralyalı pedal, İzmir’deki yarışta bitimine 25km kala, tek başına kaçış yapmış ve peloton kendisine yetişmesine izin vermeyerek etabı kazanmıştı.

YORUM YAZ