MENÜ

TUR2023'te sona doğru!

Abone Ol Google News

58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda dün Bodrum-Selçuk arasındaki 193.3km’lik en uzun etap yapıldı. Zirve finişini 04.46.34’le geçen Burgos Takımı’ndan Victor Langelotti zafere gitti. Etapta 2.’liği genel klasman lideri Alexey Lutsenko elde ederken, Green Takımı’ndan Giulio Pellizzari 1 saniye farkla 3. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Lutsenko zirve yarışına 10 saniye daha ekledi

10 Ekim’de yapılan ve tarihe geçen Babadağ Tırmanış Etabı’nda genel klasman liderliğini gösteren turkuaz mayoyu üzerine giyen Astana’dan Alexey Lutsenko, bu etaptaki 2.’likle birlikte, TUR2023’ün bitimine son iki etap kala, şampiyonluk yolunda önemli bir avantaj yakaladı. 31 yaşındaki Kazak sporcu, 10 saniye daha ekleyerek (23:35:48), en yakın rakibi Zwiehoff’la zaman farkını 26 saniyeye çıkardı. Genel klasmanda 3. sıradaki takım arkadaşı Tejada’yla ise fark 51 saniye oldu.

Bol kazalı etapta, Nieri bariyerlerden uçtu!

En uzun etap özelliği taşıyan yarışta kazalar yaşandı. Şirince inişi gerçekleşirken UAE Emirates Takımı’ndan Ryan Gibbons virajı alamayarak bariyerlere çarptı. Kaza anından hemen sonra Spor-Toto Takımı’ndan Doğukan Arıkan, Gibbons’un tedavisi yapılırken kendisine çarptı. Üçüncü kaza da Konya Büyükşehir Belediye Takımı’ndan Burak Abay’ın başına geldi. Bu arada kaza yaparak bariyerlerden uçan Green takımının İtalyan bisikletçisi Alessio Nieri’nin bilinçinin açık olduğu ve İzmir’deki hastaneye sevk edildiği belirtildi. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Tour of Türkiye heyecanı bugün Selçuk-Manisa- İzmir etabında koşulacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ