MENÜ

TUR başlıyor...

Abone Ol Google News

Nerede kalmıştık... 2023’te Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketi nedeniyle nisan yerine ekim ayında düzenlenen 58. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu heyecanı sadece 6 aylık aranın ardından yine görsel şölen ve dünyaca ünlü isimlerin de yer aldığı bisikletçilerin kıyasıya rekabeti yansıtacak...

Haberin Devamı

7 ay içinde 2 TUR birden!

Türkiye ayırca, 7 aylık süreçte, ‘Dünya Turu’ takviminde yer alan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu iki kez düzenlemiş olacak. 8 etaplık TUR 2024, bugün Antalya-Antalya arasındaki 134,7 kilometrelik parkurla start alacak. 4 Dünya Turu, 7 profesyonel, 12 kıta takımının yarışacağı organizasyonda ayrıca, Beykoz Belediyespor, Konya Büyükşehir Belediyespor, Sakarya Büyükşehir Belediyespor ve Spor Toto olmak üzere Türkiye’den 4 takım da yer alacak. Yarışta ayrrıca Adria Mobil formasıyla Türk bisikletçi Ramazan Yılmaz da boy gösterecek.

Cavendish etap rekorunun peşinde

Türkiye’nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımına büyük katkı sağlayan TUR 2024’ün tanıtım toplantısı yapıldı. Toplantıya katılan efsane isim Mark Cavendish’in yanı sıra Türk takımlarını temsilen başarılı sporcular Batuhan Özgür, Mustafa Tarakçı, Burak Abay ve Tahir Buğra Yiğit katıldı ve mesajı verdi: ‘TUR başlıyor’... Antalya’dan başlayıp, 8 gün boyunca Akdeniz ve Ege Sahilleri’nde pedal çevirecek 175 bisikletçi, finişi ise İstanbul’da yapacak. Öte yandan kazandığı 34 etap birinciliğiyle Fransa Bisiklet Turu’nda Eddy Merckx ile rekoru paylaşan Mark Cavendish, TUR 2024’te de en çok etap kazanan sporcu unvanını almaya çalışacak. 38 yaşındaki Büyük Britanyalı pedal 11 etap birinciliği rekorunu Andre Greipel’le paylaşıyor.

Haberin Devamı
YORUM YAZ