MENÜ

Tuğba'dan tarihi altın

Abone Ol Google News

Türkiye'nin atletizm salon şampiyonaları tarihinde elde ettiği 10. madalya bir o kadar kıymetli oldu. Kadınlar üç adım atlamadaki gururumuz Tuğba Danışman, İstanbul 2023 Avrupa Salon Şampiyonası'nda fark yarattı. Daha önce Türkiye atletizm salon tarihinde tüm madalyalarını koşmada almıştı milli atletimiz bu kez bunu değiştirdi ve atlamalar disiplininde ilk kürsü başarısını hem de altın madalyayla taçlandırdı. Ataköy Spor Salonun'da herkese büyük gurur yaşattı.

Haberin Devamı

Daha ilk atlayışıyla rakiplerini mat etti!

14 metreyi geçen ilk Türk kadın atlet unvanıyla tanıdığımız müthiş atlet, finale müthiş bir başlangıç yaptı. Olimpiyat 2.'si Portekizli Mamona'yla birlikte elemelerde aynı dereceyi atlayan Tuğba Danışmaz daha ilk atlayışında işi bitirdi. Seyircinin de desteğini arkasına alan milli atlet, 14.31'le Türkiye rekoru kırarak adeta rakiplerinin guardını düşürdü ve yanına bile yaklaşamadılar. İlk atlayışla zirveye oturan Tuğba sonuna kadar oradaki yerini de kimseye bırakmadı ve tarihi altın madalyanın da sahibi oldu. Bu sezonu 14.13'le açan 23 yaşındaki milli atletimizin 14.31'i ayrıca bu sezonki salon listesine Avrupa'da 3., dünyada da 6. derecesi oldu.

Haberin Devamı

Salon atletizminde 3. altın

Tuğba Danışmaz böylece atletizm salon tarihinde atlamalar disiplinindeki ilk kürsü ve ilk altın olarak madalya listesine eklendi. Milli atletin 1.'liği ayrıca kadınlarda 2., toplamda da 3. altın madalya olarak da tarihe geçti. Tuğba Danışmaz ayrıca, 3 adım atlama kariyerinde salonda 7. olmak üzere toplamda 14. kez 14m'nin üzerinde bir atlayış yapmayı başardı.

YORUM YAZ