MENÜ

Tuğba Danışmaz'dan final atlayışı!

Abone Ol Google News

İstanbul 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 3 adım atlamada Tuğba Danışmaz 14.09'la 1. sıradan finale çıktı. Kariyerinde 12. kez 14 metrenin üzerinde bir atlayış yapan Milli atlet bugün tarihi kürsü için mücadele edecek. Eğer kürsü gelirse, Türkiye salon tarihinde ilk kez farklı bir disiplinde madalya kazanmış olacak.

Haberin Devamı

Türkiye, atletizm salon şampiyonaları tarihinde elde ettiği 9 madalyayı da koşma disiplinlerinde ulaştı. İstanbul 2023 Avrupa Salon Şampiyonası'nda belki de bir dönüm noktası olacak, bugünkü kadınlar 3 adım atlama finalinde, ülkemiz farklı bir disiplinde kürsüde yer almaya çok yakın. Bunun başrolünde de tabii ki, Milli atletimiz Tuğba Danışmaz olacak. Şampiyonada dünkü gündüz seansında sahne alan Tuğba Danışmaz madalya için umut veren başarılı bir performans ortaya koydu. Bu sezonu 14.21 m'le açan ve bu derecesiyle dünya listesinde 10. Avrupa listesinde ise 5. sırada bulunan 23yaşındaki Milli atlet adına yakışanı yaptı.

Favori Mamona'yla aynı dereceyi yaptı

Haberin Devamı

14.00m'yi geçen ilk Türk kadın atlet unvanına sahip, rekortmen sporcumuz, ilk atlayışında 13.81m'yi gördü. 2. atlayışında, ilkine göre sıçrama tahtasına çok daha avantajlı basan Tuğba Danışmaz bununda sonucu aldı. Final yolunu açan direkt kota derecesinden (14.10) 1 cm gerisinde 14.09'u buldu. Bu sonuç da ona yetti de arttı. Yarışta 3. hakkını kullanmasına gerek kalmadı. Kürsünün favori isimlerinden son olimpiyat 2.'si ve Avrupa salon şampiyonu, 34 yaşındaki tecrübeli Portekizli Patricia Mamona'yla aynı dereceyi atlayan Tuğba 1. sıradan finale çıktı.

Kariyerinde 12. kez 14 metreyi geçti

Tuğba Danışmaz ayrıca, 3 adım atlama kariyerinde salonda 5.olmak üzere toplamda 12. kez 14m'nin üzerinde bir atlayış yapmayı başardı. Türk atletizmi için, tarihi final adayı olan kadınlar üç adım atlamada madalya yarışı bugün saat 19.50'de başlayacak. Bu arada dün ayrıca kadınlar sırıkla atlamada Türkiye rekortmeni Buse Arızkan elemeleri geçemedi. Milli atlet 4.30m'de takıldı ve son hakkında atladığı 4.10m'yle yarışı bitirdi. 1 milde Türkiye rekoru Şilan Ayyıldız, 1500m'de 4:11.55'le kariyerinin en iyi derecesini elde etse de bu finale çıkmasına yetmedi.

YORUM YAZ